Benelux Event Awards

Jul 13, 2020, 19:57
The Tall Ships Races bekroond tijdens BEA Awards 2017

The Tall Ships Races bekroond tijdens BEA Awards 2017

20 april 2017

Op 20 april wonnen de agentschappen Sylvester Productions en Push To Talk een bronzen trofee tijdens de 19de ceremonie van de Benelux Event Awards, die in ICC Ghent georganiseerd werd. De agentschappen behaalden deze prijs in de categorie ‘Institutional Events’.

"De organisatie van een evenement zoals de Tall Ships Races is zeker niet voor iedereen weggelegd, en al zeker niet omdat dit evenement amper enkele maanden na de aanslagen in Brussel plaatvond," zo zegt de BEA-jury. "Naast de technische en logistieke aspecten, hebben beide agentschappen getoond dat ze ook de veiligheid, het beheer van de mensenstromen en de coördinatie van grote evenementen uitstekend onder de knie hebben. Deze zeer mooie samenwerking heeft ook afgestraald op de opdrachtgevers van het evenement, de Stad Antwerpen en de Haven."  

Overzicht van het project:

The Tall Ships Races Antwerp 2016: Sylvester Productions & Push To Talk voor Stad Antwerpen & Port of Antwerp

Begin juli 2016 vertrokken een 50-tal unieke zeilschepen vanuit Antwerpen naar Lissabon voor de start van de zestigste editie van The Tall Ships Races (TSR). De enorme schepen lagen vier dagen aangemeerd aan de kaaien, in de dokken rondom het MAS en het Kattendijkdok in Antwerpen.

Meer dan 500.000 bezoekers kwamen de kathedralen van de zee bewonderen, waardoor The Tall Ships Races hét grootste evenement in België in 2016 was. De organisatie van dit alles was in handen van de eventbureaus Sylvester Productions en Push To Talk.

Niet alleen de prachtige schepen waren grote publiekstrekkers. Ook de vele randactiviteiten en B2B en B2C evenementen vielen in de smaak: tientallen bedrijven organiseerden een klanten- of personeelsevent aan boord, elke dag waren er sportieve en culturele events voor de bemanningsleden, er was de traditionele crew parade die over de kaaien naar het MAS trok etc.

Ook de liveconcerten van Natalia en Cookies & Cream trokken heel wat volk. Ronduit indrukwekkend was het groots vuurwerk boven de Schelde. Bij de ‘afvaart’ op de laatste dag, stonden meer dan 150.000 kijklustigen in België en Nederland de Parade of Sail te bewonderen, waarbij de schepen richting open zee trokken.

www.sylvesterproductions.be & www.pushtotalk.be

Meer van Sylvester :