Audiovisueel

Sep 18, 2021, 22:28
FlyAway lanceert streamingplatform Vizual

FlyAway lanceert streamingplatform Vizual

08 juni 2021

Tijdens de coronacrisis hebben online events een welgekomen oplossing geboden. Maar ook na deze moeilijke periode zullen online en hybride events een plek op de markt blijven behouden. FlyAway heeft met Vizual een zeer toegankelijk platform ontwikkeld waarmee organisatoren hun online of hybride events naar een hoger niveau kunnen tillen.

In maart 2020 zag de eventwereld zich plots genoodzaakt om digitaal te gaan en overal ten velde doken de online event studios op. FlyAway heeft meteen de keuze gemaakt om zich niet te profileren als een one stop show maar ook hier hun huidige klanten te blijven ondersteunen met hun expertise en materaal.

“Initieel hebben we dit platform opgestart om onze eigen producties op te hosten”, aldus Kenzo Van Cotthem van FlyAway. “Maar het afgelopen jaar is dit geëvolueerd naar zo’n mooi product, dat we besloten hebben om dit ook in de markt te zetten, onder de naam Vizual.”

Modulair platform

Vizual is een heel modulair platform met een brede waaier aan functionaliteiten. “We hebben basisfuncties zoals Q&A, polling en chatbox, die je ook bij de meeste andere platformen ziet. Maar we zijn nog een paar stappen verder gegaan. Vanuit FlyAway doen we vooral captaties, en bij de bestaande platformen misten we op dat vlak eigenlijk nog een aantal zaken. Zoals bijvoorbeeld het integreren van Q&A-antwoorden in de videofeed. Daar hebben we in Vizual voor gezorgd.”

Voortdurend nieuwe functies

Vizual is bovendien een product dat constant evolueert en nieuwe functionaliteiten toevoegt.“Er kunnen on-demand sessies op gehost worden, registratie, datareports… alles zit erin. Daarnaast wilden we ook de functionaliteit open houden naar de platformen van eindklanten. Eender wat kan geïntegreerd worden. Klanten komen ook steeds met nieuwe vragen en suggesties, en zo worden er nieuwe functies ontwikkeld. Ten slotte is alles ook heel schaalbaar: van een alleenstaande livestream van een uurtje tot heel enorme congressen, met verschillende virtuele zalen.”

Meer van FlyAway :

FlyAway