Audiovisueel

Sep 18, 2021, 21:56
Panasonic presenteert line-up van  4K projectoren en schermen op ISE 2021

Panasonic presenteert line-up van 4K projectoren en schermen op ISE 2021

01 juni 2021

Met de introductie van nieuwe projectoren en displays op ISE 2021 biedt Panasonic de meest complete line-up van 4K visuele oplossingen en voldoet daarmee aan de groeiende vraag naar zeer gedetailleerde en rijke, meeslepende kijkervaringen.

Met de toevoegingen van nieuwe 4K 1-Chip DLP-projectoren en interactieve displays kan Panasonic 4K-oplossingen bieden voor elke omgeving, in alle industriesectoren, met projectoren van 5.000 - 50.000 lumen en displays van 43 - 98 inch. De technologieën worden allemaal aangevuld met de 4K-samenwerkingsoplossingen van Panasonic, waaronder videoconferencing en draadloze presentatiesystemen.

"De tijd is nu rijp voor 4K en we zien een toenemende vraag in alle industriesectoren", legt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business, uit. "De entertainmentwereld gebruikt 4K om publiek te trekken met meeslepende attracties, het onderwijs maakt gebruik van de rijke details van 4K-beelden in de nieuwe blended learning-omgeving en bedrijven vertrouwen op 4K om hun collaboratieve vergaderingen tot leven te brengen. Wat de behoefte ook is, Panasonic heeft een 4K-oplossing die past."

Op ISE in Barcelona heeft Panasonic de PT-RDQ10-serie 1-Chip DLP-laserprojectoren aangekondigd, die zijn ontworpen voor entertainment-, verhuur- en commerciële organisaties die kijkers willen boeien met gedetailleerde 4K-beelden. De drie modellen variëren van 8.000 tot 10.000 lumen en er is een optionele ET-DLE020 Ultra-Short-Throw Zoom Lens met zero offset om grootschalige beelden in de kleinste ruimtes mogelijk te maken.

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar ultrafijne detailresolutie, heeft Panasonic Quad Pixel Drive toegevoegd aan de bewezen 1-Chip DLP™ SOLID SHINE Laser projectietechnologie om zo de 5.200 lumen PT-FRQ50 projector te creëren. Naast vloeiende en rijk gedetailleerde 4K-beelden (3840 x 2400) die ideaal zijn voor onderwijs, bedrijfsleven, en de kunst- en museumwereld, ondersteunt de projector ook 240Hz/1080p framerates met een minimale input-to-output latency van minder dan 8ms - waarmee het toepassingsgebied van de projector wordt uitgebreid voor gebruik in simulatie en esports.

Daarnaast is er een nieuwe Panasonic ET-D3QW200 Short-Throw Zoom Lens met zero offset voor de 50.000 lumen PT-RQ50K 3-Chip DLP™ Projector om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar indoor entertainment waarbij meeslepende Native 4K beeldweergave op grote schaal, vrij van schaduwen en op korte throw-afstanden vereist is. 

Tot slot zullen Premium InGlass en infrarood multi-touch schermen beschikbaar zijn in de SQE1-serie, een high-end collectie van heldere en duurzame 4K UHD LCD-schermen die ideaal zijn voor vergaderruimten op directieniveau. Infrarood multi-touch schermen zullen beschikbaar zijn in de CQE1 Series, ontworpen voor kostenefficiënt gebruik in het onderwijs en in publieke omgevingen. Modellen variëren van 55 - 86 inch.

Voor meer informatie: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/