Audiovisueel

Jul 13, 2020, 20:55
Sylvester Sinterklaasfilm "Ay Ramon!" vanaf 28 oktober in de bioscoop

Sylvester Sinterklaasfilm "Ay Ramon!" vanaf 28 oktober in de bioscoop

16 oktober 2015

Wat Sylvester betreft mag je 28 oktober met stip aankruisen in je agenda. Dan komt "Ay Ramon!", de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm, in de zalen. Want naast een eventdivisie heeft Sylvester immers ook een gereputeerde audiovisuele divisie, die al meer dan 20 jaar lang niet alleen corporate en online video's maar ook tv-programma's maakt. En daar komt nu voor het eerst een volwaardige bioscoopfilm bij! Voor wie alvast een voorsmaakje wil, is hier de trailer. Sylvester had als producent de eer om voor dit project samen te werken met enkele absolute grootmeesters.

Het scenario werd geschreven door Hugo Matthysen, ook bekend van de legendarische VRT-reeks Dag Sinterklaas, die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoort. De regie is in handen van Stijn Coninx, die al jarenlang de fictie-filmpjes maakt voor de jaarlijkse Intrede van de Sint, één van de topevenementen van Sylvester.

Voor de plechtige intrede van de Sint zelf in ons land is het nog wachten tot 14 november 2015. Dan komt hij opnieuw aan in Antwerpen samen met zijn vrienden Conchita, Ramon, Kapitein Paelinckx, Kapitein Verscheepen, Zwarte Piet en uiteraard Slechtweervandaag. Ook voor dit publieksevent met live-captatie op één en Ketnet staat Sylvester in.

Verhaal

Zoals elk jaar komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag. Die komen namelijk nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak aan de kade. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd?

Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen: allemaal gaan ze op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, dan kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen...
Hoe dat afloopt, dat ziet u vanaf 28 oktober in Ay Ramon!

Like de Facebookpagina van Ay Ramon!

De film is een productie van Sylvester Productions in co-productie met Ketnet en één en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Agentschap Ondernemen en de Antwerp Film Bonus. Ay Ramon! wordt verdeeld door Paradiso Filmed Entertainment.

www.sylvesterproductions.be

Meer van Sylvester :