Audiovisueel

Jun 21, 2018, 18:33
Color grading is een must voor elke video

Color grading is een must voor elke video

11 juli 2017

Of je nu een bedrijfsvideo laat maken, een videopresentatie in elkaar steekt of een aftermovie maakt van je event, kies altijd voor een professionele kleurcorrectie. Of zoals Amerikaanse filmmakers het zo fancy noemen: "color grading".

Geen kleurcorrectie? Gemiste kans.

Als je geen color grading toepast op je event- of bedrijfsvideo’s, dan mis je eigenlijk een geweldige kans. Een kleurcorrectie zorgt immers voor meer visuele impact: het maakt je video’s levendiger, een pak plezanter om naar te kijken en vooral visueel krachtiger. Iets dat iedereen wil zien dus.

Kleurcorrecties: zo belangrijk als een goed script.

Steek kleur in je bedrijfsfilms en je hebt je publiek mee. Kleurcorrecties zijn net zo belangrijk als een goed verhaal. Ook al maak je een aftermovie of bedrijfsvideo, dan nog wil je je kijker een bepaalde sfeer of een specifiek gevoel meegeven.

Met color grading stuur je mensen een bepaalde richting uit. De richting die jij wil.

Iedereen kijkt liever een film waar een beetje leven in zit, toch? Met eventvideo’s is dat net hetzelfde. Een video die er superstrak uitziet, met frisse kleuren en geweldig veel peps geeft je gewoon goesting om er bij te zijn.

Met kleurcorrecties overtuig je dus sneller je publiek. En dát moet het doel zijn van elke video. Ben jij nog niet direct overtuigd? Bekijk dan de showreel van onze colorgrader Joost Van Kerckhove.

Joost werkt bij het Brusselse videoproductiebedrijf Moxy en is dé top van Belgë in kleurcorrecties. Hij gaat prat op de color grading van enkele grote Belgische films en tv-reeksen zoals Matroesjka’s, en recent nog Bowling Balls.

Ook graag kleurrijke eventvideo’s? Overtuig je gasten met de hulp van Moxy.

www.moxy.be

Meer van MOXY:

MOXY

  • Edmond Tollenaerestraat 56-76 bus 24 - 1020 Brussel
  • Telefoon: +32 (0)2 305.96.70
  • E-mail: info@moxy.be
  • Website: www.moxy.be