Audiovisueel

Aug 19, 2019, 4:06
De kracht van aftermovies

De kracht van aftermovies

29 juni 2017

Aftermovies. Tomorrowland is er groot mee geworden. Aftermovies, filmische verslagen die de beste momenten van je event vastleggen, Tomorrowland is er groot mee geworden. Een simpele marketingtruc met een vaak even simpel concept: schiet knappe beelden, zet er een goeie soundtrack onder en je hebt een winner. Want met zo’n aftermovie heeft iedereen zin om er volgend jaar opnieuw bij te zijn.

Een aftermovie is de beste reclame voor je event

Waarom stoppen met de promotie van je event als het nog maar net voorbij is? Een aftermovie geeft je de uitgelezen kans de volgende editie nu al aan te kondigen. Iedereen die ziet hoe goed je event wel was zal de volgende editie alvast niet willen missen.

Het Brusselse productiehuis Moxy maakt ook aftermovies voor zijn klanten. Met zo’n aftermovie kan je je bezoekers nog eens laten genieten van het geweldige bedrijfsfeest of event die je hebt gerealiseerd.

“Quasi elk bedrijf organiseert jaarlijks een bedrijfsfeest”, vertelt zaakvoerder Stefaan Gryson. “Met een mooie aftermovie die wij, met onze jarenlange ervaring naar een hoger niveau tillen, kan jij met je bedrijf nog eens extra scoren en wees er dan maar zeker van dat de genodigden met zo een leuke herinnering de data van de volgende editie direct in hun agenda schrijven.”

Moxy aftermovies

Volgens Moxy is een aftermovie een slimme marketingtool die je heel snel kan inzetten.

“Onze aanpak is even eenvoudig als doeltreffend: we sturen onze eigen videowizard langs. Die schiet beelden vanuit verschillende hoeken en legt hun eigen accent in elk beeld.”

Voor grote events zet Moxy ook een drone in om het hele event in één beeld te vatten.

Het is natuurlijk heel belangrijk dat de montage en afwerking van de beelden perfect zit, want dat bepaalt de juiste sfeer. Niet iedereen heeft immers een aftermovie van een halfuur nodig. “Vaak volstaan enkele minuten voor een aftermovie. Je hebt dan voldoende tijd om de sfeer te vatten, en het verhaal toch flitsend te houden”, zegt Stefaan.

Bekijk hier enkele aftermovies van Moxy

Door hun jarenlange ervaring in de postproductie van reclamespots en documentaires weet Moxy hoe je zo’n aftermovie van de eerste tot de laatste seconde boeiend houdt.

Bovendien heeft het videoproductiebedrijf een heel arsenaal filmmateriaal in huis. “Het grote voordeel is dat we zo heel snel een productie kunnen opzetten. Vaak is zo’n aftermovie iets waar een klant last minute aan denkt. Terwijl je het beter op voorhand meeneemt in je eventmarketingverhaal.”, besluit Stefaan.

www.moxy.be

Meer van MOXY :