Audiovisueel

Jul 2, 2020, 17:25
Crossmediaal Sylvester tekent voor boeiende Klimaat- en Energietop

Crossmediaal Sylvester tekent voor boeiende Klimaat- en Energietop

08 december 2016

Op 1 december 2016 onderschreef de voltallige Vlaamse Regering het Klimaatakkoord van Parijs met een klinkende engagementsverklaring. 500 stakeholders stroomden samen in de Ghelamco Arena te Gent voor een boeiende top: presentaties, debatten, filmpjes, beleidsverklaringen, wisselden elkaar af in een vlekkeloze regie, die door iedereen volledig online gevolgd kon worden via een livestream.

Bovendien engageerden 234 bedrijven zich om jaarlijks 6 miljoen ton minder CO2 uit te stoten.

Waar ministers en stakeholders een belangrijk pact sloten voor een groen en energiezuinig Vlaanderen, zorgde Sylvester voor een crossmediale omkadering. Daarvoor werkten de eventcel en de audiovisuele cel van Sylvester gedurende vijf weken intens samen met de Vlaamse kabinetten en departementen.

Dat resulteerde in een boeiend programma en een mooie verzameling interessante video’s, die terug te vinden zijn op www.vlaamseklimaattop.be en www.stroomversnelling.vlaanderen. Het event was ook niet voor niets nr 1 trending op twitter en andere (social) media.

Vanzelfsprekend werd voor deze top ook volop aandacht besteed aan de ecologische voetafdruk. 50 ton CO2 werd afgekocht, het volledige event was paperless, live-streaming zorgde ervoor dat er kon deelgenomen worden aan de top zonder verplaatsing, er reden duurzame shuttlebussen van De Lijn, alle catering was duurzaam, enz.

Sylvester Productions blikt zeer tevreden terug op deze intense uitdaging en zijn blij dat ze zo hun steentje konden bijdragen.

www.sylvesterproductions.be

Meer van Sylvester :