Vaste & tijdelijke locaties

Nov 29, 2022, 19:21
Konligo: één structuur, eindeloos veel mogelijkheden

Konligo: één structuur, eindeloos veel mogelijkheden

17 november 2022

Konligo is een leverancier van tijdelijke structuren die organisatoren van events een oplossing op maat kan aanbieden dankzij een modulaire schaartechnologie. Dit systeem is niet enkel efficiënt en esthetisch mooi, het is ook gebaseerd op een brede duurzaamheidsvisie.

De constructies van Konligo zijn opgebouwd uit zogenaamde ‘beams’, basiselementen die op alle mogelijke manieren met elkaar verbonden kunnen worden. Daardoor zijn de producten multifunctioneel, ruim inzetbaar en zeer esthetisch. Bovendien gaat deze aanpak gepaard met een vermindering in transport- en installatiekosten en tijd.

Duurzame oplossing voor events

Konligo is een uitloper van het werk van VUB-professor Niels De Temmerman. “Hij is al ruim 20 jaar bezig met onderzoek rond schaartechnologie en de enorme mogelijkheden ervan”, zo vertelt Tijs De Geyndt van Konligo. “In de loop der jaren werden ook enkele doctoraatsstudenten bij het project betrokken, en werd er op zoek gegaan naar concrete toepassingen. De conclusie was dat schaartechnologie met zijn flexibiliteit en polyvalentie een duurzame oplossing kan bieden voor de eventsector.”

De oplossingen van Konligo proberen esthetiek en ethiek te verzoenen. “Binnen de eventsector moet alles altijd anders en vernieuwend zijn. Dat zorgt voor een extra moeilijkheid: hoe creëer je iets dat duurzaam, maar tegelijkertijd toch elke keer anders is? Met onze schaartechnologie en onze modulaire manier van bouwen kunnen we structuren aanpassen in functie van smaak en dus voor elk evenement personaliseren.”

Uiteenlopende toepassingen

Het productaanbod van Konligo vertrekt vanuit een reeks basisstructuren. “Vaak vertrekken we vanuit ons basismodel ‘Fastival’, dat heel veel toepassingen heeft, zowel indoor als outdoor. Je kan deze structuur inzetten om klassieke overkappingen te maken, voor een podium, een tent, een bar, een entree of een finish, of zelfs puur voor scenografie. De structuur kan ook als ‘Luno’ worden ingezet, dat betekent op haar zijde. Zo krijg je een gigantische wand die zich uitstekend leent voor projecties of als photo wall. Natuurlijk is er steeds de mogelijkheid vanuit de voorgestelde modellen verder te bouwen om structuren op maat te maken. Zo werd ook onze ‘Ondo’-structuur ontwikkeld. Met zijn unieke vorm en zijn 6m60 hoogte kan deze overal de aandacht trekken.”

Met de basiscomponenten zijn er oneindig veel combinaties te maken. “Ons motto is dan ook ‘één structuur, eindeloos veel mogelijkheden’. En dan heb ik het niet enkel over de vorm: je kan er verlichting in hangen, schermen, banners… Iedereen die iets organiseert - een sportevenement, een cultureel of artistiek evenement, B2B-events, beurzen – willen we helpen om hun werk te vergemakkelijken en hun event mooier te maken. En dit alles door ook nog eens duurzaam te werken”, zo besluit Tijs De Geyndt.