Vaste & tijdelijke locaties

Jan 22, 2022, 8:53
Het BMCC is er helemaal klaar voor!
© Jan Darthet

Het BMCC is er helemaal klaar voor!

06 januari 2022

Na een voorbereidend traject dat reeds in 2015 begon, kon op 18 december eindelijk het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge worden ingehuldigd. Het team van BMCC is nu helemaal klaar om organisatoren en deelnemers van beurzen, congressen en andere activiteiten te ontvangen.

Halfweg december werden het gebouw en de omgevingsaanleg opgeleverd. Door het bereiken van deze essentiële mijlpaal was het BMCC eindelijk klaar voor de officiële inhuldiging, in het bijzijn van de pers.

Het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum vormt de ideale locatie voor events, congressen en beurzen. Het gebouw werd ontworpen door architect Eduardo Souto De Moura en META architectuurbureau. Hierbij ging er een bijzondere aandacht naar duurzaamheid en functionaliteit.

Met een oppervlakte van 4.500 m² leent de benedenverdieping zich uitstekend voor beurzen en grotere publieksevenementen. Wanneer de grote glaspartijen van de beurshal worden opengezet, transformeert de ruimte zelfs tot een groot overdekt plein. Op de bovenverdiepingen van het BMCC is het congresgedeelte ondergebracht. Het auditorium biedt plaats aan zo’n 500 deelnemers. Verder zijn er ook nog 12 vergaderzalen op niveau 3, en een prachtige cateringruimte op niveau 4.

Ook de omgeving rond het gebouw werd stijlvol ingevuld. Op het nieuwe Beursplein pronkt het kunstwerk ‘De Bron’ van Belgisch beeldhouwer Philip Aguirre. De originele zitbanken op het plein zijn dan weer een ontwerp van Lucile Soufflet.

© Foto's: Jan Darthet

Meer van BMCC :