Vaste & tijdelijke locaties

Mar 26, 2019, 7:57
FMCCA blikt terug op succesvol openingsjaar

FMCCA blikt terug op succesvol openingsjaar

03 juli 2018

Met de lancering van de campagne ‘Room with a ZOO’ in april 2017 bracht Flanders Meeting & Convention Center Antwerp (FMCCA) nieuwe perspectieven in de evenementenwereld. Met niet minder dan 60 events in het afgelopen jaar schreef de historische wetenschappelijke onderzoeksorganisatie een succesvol commercieel verhaal. Maar er is meer: het organiseren van meetings in een professioneel conferentiecentrum in een dierentuin opent ook veel ogen voor de impact van natuur en dieren op de evenementenwereld.

Hoewel FMCCA slechts één jaar operationeel is, heeft de organisatie al verschillende onderscheidingen gewonnen in de professionele event management-industrie, waaronder de Best Marketing Award van de ICCA voor de campagne ‘Room with a ZOO’ (de topprijs van de meeting-industrie), de zilveren MIMA-award voor Best Print Advertising Campagne en de bronzen onderscheiding van MIMA voor de Best Brand Marketing Campaign. Chief Commercial Officer Anja Stas, werd bovendien door Trends uitgeroepen tot Marketing Manager van het Jaar.

Anja Stas zelf gaf op de uitreiking van ICCA's Best Marketing Award in haar onnavolgbare stijl tekst en uitleg over ‘instant CSR’ (instant MVO). Het verhaal van de ‘delegate experience’ en hoe organisatoren via een event in ZOO Antwerpen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen doen, sloeg aan. "Het winnen van deze prijs heeft veel betekend voor ons als nieuwe locatie in de branche, vooral omdat het ons ook de gelegenheid heeft gegeven om onze mascotte, Matadi de zilverrug gorilla, te koppelen aan de congreswereld en het reële verschil te laten zien dat events maken voor ons werk in Matadi’s thuisland Kongo.”

Het FMCCA ligt in het hart van ZOO Antwerpen en is een onderdeel van de ZOO Foundation, een huis van dierenwelzijn, natuurbehoud en wetenschap. Dit geeft het FMCCA een diepte en maatschappelijke verankering/aarding van formaat. "Elke eurocent die uitgegeven wordt in ons congrescentrum wordt beheerd door de ZOO Foundation en ondersteunt direct het werk dat we verrichten rond dierenwelzijn, erfgoed, kweekprogramma’s, onderzoek en natuurbehoud. Dankzij evenementen zoals de ‘15th International Conference on Cochlear Implants and other Implantable Auditory Technology’ die in FMCCA plaatsvond, hebben we 25.000 euro kunnen doneren aan het Virunga National Park, de geestelijke ‘thuis’ van Matadi.”

Die boodschap raakte de juiste snaar bij congresorganisators die in FMCCA aan den lijve konden ondervinden hoe het is om ontvangen te worden in de Vlindertuin Butterfly Garden, een ochtendjogging af te werken tussen de flamingo’s en te dineren in de onderzeewereld van het Aquarium. De reacties waren unaniem lovend en onderstrepen dat FMCCA een duurzaam schot in de roos is.

Meer info: www.fmcca.com

Meer van Zoo Antwerpen fmcca :

Zoo Antwerpen