Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 3:48
Nu open: A room with a ZOO

Nu open: A room with a ZOO

04 mei 2017

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp - Instant CSR through conservation

Het is zover: het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp is klaar en de deuren werden officieel geopend. Het is een uniek congrescentrum op een al even unieke locatie: in het hart van de stad, in ZOO Antwerpen, de bekroonde negentiende-eeuwse dierentuin op slechts tien minuten wandelen van het historische centrum.

Het complex kan tot 2.700 deelnemers ontvangen, beschikt over meer dan 25.000 m² vergaderruimte en biedt een waaier aan unieke ervaringen. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen.

Instant MVO en duurzaamheid

Gelegen in het hart van ZOO Antwerpen is het FMCCA een onderdeel van de ZOO Foundation, een huis van dierenwelzijn, natuurbehoud en wetenschap. Dit geeft het FMCCA een diepte en maatschappelijke verankering van formaat. Anja Stas, commercieel directeur FMCCA: "Elke eurocent die uitgegeven wordt in ons congrescentrum wordt beheerd door de ZOO Foundation en ondersteunt direct het werk dat we verrichten rond dierenwelzijn, erfgoed, kweekprogramma’s, onderzoek en natuurbehoud. Dit alles ten gunste van het welzijn en de overleving van onze zoölogische vrienden.”

Bescherming van bedreigde diersoorten, onderzoek naar fundamenteel natuurbehoud behoort als medestichter van European Association of Zoos and Aquaria (EAZA) tot ons DNA. Wetenschappers zijn overtuigd van de rol van die natuur op ons geluksgevoel. De natuur voedt de ziel, inspireert en verbindt. Dat is wat het FMCCA je biedt, een congrescentrum omgeven door natuur, tropische dieren en een prachtige tuin. Je loopt na een intensieve meeting in het FMCCA de ZOO in en geniet je van het uitzicht op leeuwen en giraffen. Hoe goed zou een zakelijk gesprek verlopen onder het toeziend oog van de flamingo’s? Hoe verfrissend werkt het om voorafgaand aan een drukke dag tussen de dieren te kunnen joggen? Kijken naar de natuur, de dieren, de bomen en planten versterkt en verbindt. Een congres of meeting krijgt zo een weergaloze boost.

Uitgebreide capaciteit

Met een oppervlakte van meer dan 25.000 m², plaats voor 2.700 deelnemers en 30 vergaderruimtes, vormt het FMCCA het ideale decor voor elke vergadering en elk congres. Het FMCCA biedt een unieke mix van state-of-the-art vergadercomfort in een machtig historisch kader. De Koningin Elisabethzaal is een concertzaal van 25.000 m² in auditoriumstijl, met 2.020 zitplaatsen en een uitmuntende akoestiek en geluidsresonantie. Dit is zonder twijfel het paradepaardje van het FMCCA. In het Atrium, een ruime, zonovergoten zaal met plaats voor 1.900 mensen, gaan authenticiteit en modernisme hand in hand. Het is de grootste vergaderruimte van het nieuwe congrescentrum. The Historic Wing bestaat uit twaalf zalen, met decoraties in verschillende marmersoorten, hoge plafonds en art nouveau-architectuur. Elke zaal heeft een heel eigen karakter. The Carnot Wing bestaat uit acht moderne zalen, die met hun tijdloze luxe allemaal een hoogstaand zakelijk kader bieden.

Ideale ligging

De unieke locatie, pal in het centrum van Antwerpen en vlak bij het Centraal Station, geeft organisatoren van congressen en muziekoptredens een aantrekkelijke uitvalsbasis. Het FMCCA is rechtstreeks verbonden met de rest van Europa dankzij hogesnelheidsverbindingen. Neem de Thalys regelrecht naar het Centraal Station van Antwerpen - ook wel de kathedraal onder de treinstations genoemd - en ga gewoon te voet naar het FMCCA. Het is slechts een half uur rijden naar de internationale luchthavens van Brussel en Antwerpen (44 km), met meer dan driehonderd internationale vluchten per dag, en rechtstreekse vluchten naar 200 bestemmingen.

Deel jouw FMCCA-verhaal

#aroomwithaZOO

www.fmcca.com

meetings@fmcca.com

@FMCCABelgium

#aroomwithaZOO

Meer van Zoo Antwerpen :

Zoo Antwerpen