Vaste & tijdelijke locaties

Apr 23, 2019, 20:51
Bouwspecialist Neptunus plaatst tijdelijk restaurant voor BRAFA

Bouwspecialist Neptunus plaatst tijdelijk restaurant voor BRAFA

20 februari 2018

BRAFA Art Fair, dat plaatsvond van 27 januari tem 4 februari, ontving dit jaar tijdens haar 63e editie een recordaantal van 64.000 bezoekers. De toonaangevende kunst- en antiekbeurs in Tour&Taxis Brussel schakelde Neptunus in voor de bouw van haar tijdelijke brasserie met bijbehorende faciliteiten.

De meeste bezoekers genoten tijdens hun bezoek aan BRAFA  van een hapje of een drankje in de brasserie, niet wetende dat ze zich in een tijdelijke accommodatie bevonden. Het demontabel gebouw was dan ook van alle gemakken voorzien en kreeg dankzij de 270m² grote glaswand een lichte state-of-art uitstraling. De kunstige stoffering werd verricht door Deco Fact. De brasserie, met een grootte van 675m2 en een hoogte van 8 meter, bood plaats aan ruim 350 gasten. Daarnaast werd ook een keuken van 240m² voorzien samen met sanitair en een verbinding naar de vaste gebouwen van Tour & Taxis. Om een naadloze verbinding te creëren werden alle constructies op een stelling van 1,20m gebouwd. Samen met haar partners realiseerde Neptunus dit project in exact 1 week, een klein huzarenstukje.

Evolution

De organisatie van BRAFA koos voor hun tijdelijk restaurant voor het type ‘Evolution’. Bij dit ingenieuze bouwsysteem wordt de aluminium dakconstructie, ook spaceframe genoemd,  in 1 keer met een hydraulisch systeem opgetrokken. De ‘Evolution’ wordt in België regelmatig ingezet als showroom, sporthal of tijdelijke supermarkt, maar vindt nu ook meer en meer haar weg als accommodatie voor evenementen.

Jean-Philippe Janssens, Salesmanager van Neptunus BVBA, kijkt tevreden terug: “BRAFA wist vanaf dag 1 waar ze naartoe wilden met hun concept voor de brasserie. Dankzij de vlotte en open communicatie met de organisatie en Tour & Taxis, en de aangename samenwerking met alle partners was het een plezier om dit prestigieus project te realiseren.Wij kijken nu al uit naar volgende edities!”

Over Neptunus BVBA

Neptunus BVBA is specialist in tenten voor evenementen en demontabele gebouwen voor diverse uiteenlopende toepassingen. Eigenlijk overal waar ruimte nodig is. Het familiebedrijf werd in 1937 opgericht en heeft naast haar vestiging in Zonhoven, vestigingen in Nederland (hoofdzetel), Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Polen. In totaal heeft Neptunus bijna 300 medewerkers in dienst.

www.neptunus.eu

Meer van Neptunus :

Neptunus