Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 8:56
Persoonlijke topservice in een schitterend kader

Persoonlijke topservice in een schitterend kader

21 februari 2017

Een gemoedelijke brasserie met buitenterras en speeltuin, een hotel met 26 moderne kamers, een feestzaal met een capaciteit van 240 tafelende genodigden, banqueting, een feeëriek domein, uitgebreide faciliteiten voor seminaries, incentives of teambuildings, … Kasteel Gravenhof in Dworp beschikt over dé uitgelezen infrastructuur om elk evenement of feest tot een succes te maken. Bovendien zorgt een enthousiast team voor de perfecte begeleiding, op maat van de klant.

Grondig gerenoveerd

Een blik op de ankers van de westelijke zijtorens van Kasteel Gravenhof leert ons dat tenminste een gedeelte van het indrukwekkende gebouw dateert uit het jaar 1649. Het kasteel heeft door de eeuwen heen een bewogen geschiedenis achter de rug en kende zowel gouden tijden als minder gunstige periodes met zelfs leegstand. Ook toen het Huis Van Wonterghem, een gekende naam in het nachtleven, het kasteel in 1988 overnam, lag het er wat verwaarloosd bij. De familie Van Wonterghem bleef echter niet bij de pakken zitten en maakte haar belofte om het kasteel en het bijbehorende domein al zijn glorie terug te geven waar. Een grondige renovatie en aanpassingen naar de huidige normen van comfort van zowel de beschikbare zalen als de kamers transformeerden het geheel in een eigentijdse locatie. Met succes, getuige de talrijke klanten die ondertussen de weg naar het domein in Dworp vonden. Maar de familie bleef niet op haar lauweren rusten. “Toen mijn broer Gregory en ik de activiteiten van Huis Van Wonterghem een twaalftal jaar geleden van mijn vader hebben overgenomen, hebben we opnieuw alles in een fris nieuw kleedje gestopt”, vertelt Barbara Van Wonterghem.

Het hotel

In de eerste plaats is er het hotel met 26 eigentijdse kamers, waaronder twee suites en twee indrukwekkende torenkamers. “Met het hotel richten we ons zowel tot particulieren als zakenmensen. Mensen die een privé feest bijwonen, kunnen hier in alle rust overnachten, maar ook zakenmensen die hier tijdens de week te gast zijn voor bijvoorbeeld een seminarie of congres kunnen van de overnachtingsfaciliteiten gebruikmaken. Wij hebben daartoe speciale arrangementen uitgewerkt, maar ook andere klanten zijn van harte welkom. Het Hallerbos ligt in de buurt en leent zich perfect voor een ontspannen weekend met veel wandelplezier. Of voor een weekend met de kinderen die kunnen overnachten in de eeuwenoude torenkamer, waar we vier aparte bedjes hebben klaarstaan. Kinderen jonger dan tien jaar overnachten zelfs helemaal gratis. Voor zakenmensen hebben we overigens ook enkele single kamers ter beschikking.”

De feestzalen

Kasteel Gravenhof profileert zich ook als een uitgelezen locatie om feest te vieren. “We zijn in de eerste plaats gespecialiseerd in trouw- en andere familiefeesten. De gasten kunnen volop genieten van onze banketzaal op het gelijkvloers – met dansgelegenheid - en de topgastronomie die ons keukenteam in eigen huis bereidt. Uiteraard zijn ook de ligging in de buurt van de hoofdstad - terwijl het hier toch zeer rustig is - , de ruime parkeerfaciliteiten en het prachtige kader van het kasteeldomein extra troeven. Diezelfde pluspunten maken Kasteel Gravenhof ook ideaal voor allerlei bedrijfsevents, onze tweede pijler. Vergaderen in een unieke omgeving, ver weg van alle drukte, een seminarie met overnachting of een teambuilding met in- en outdoor activiteiten, personeelsfeesten, klantenhappenings, … het behoort allemaal tot de mogelijkheden.”

Eigen banqueting

Overigens hoeven mensen geen familiefeest af te wachten. “Boven hebben we ruimten die zich uitstekend lenen voor onze eigen ‘banqueting’ feesten, bijvoorbeeld een uitgebreide brunch met Pasen of Vaderdag. Het zijn ideale gelegenheden om ook zonder feestgedruis te proeven van de unieke kasteelsfeer. Wie graag op de hoogte blijft van onze eigen activiteiten, kan daarvoor perfect terecht op onze Facebook-pagina.”

Huis Van Wonterghem is, zoals eerder aangegeven, een gerenommeerde naam in het nachtleven. “Ook de befaamde dancing Carré in Willebroek behoort tot onze groep en dat opent meteen interessante opties voor bijvoorbeeld een B2B-event of een weekendfeest in Carré met overnachting in Kasteel Gravenhof.”

De brasserie

En dan is er ook nog de stemmige brasserie Gravenkelder die, zoals de naam al laat vermoeden, ingericht is in de uitgestrekte kelders van het kasteel. “We zijn zeven dagen op zeven ’s middags en ’s avonds open en bieden een mooie kaart met als specialiteit de vermaarde Gravenhofse Ribbekes. Daarnaast serveren we ook heerlijke brasseriegerechten en is er onze dagelijks wisselende suggestiekaart met seizoensgerechten, ons driegangenmenu en kindermaaltijden. Van april tot oktober kunnen de bezoekers genieten van ons zeer ruime terras en kunnen de kinderen naar hartenlust ravotten in onze speeltuin. Een ander voordeel van brasserie Gravenkelder is dat wij geen sluitingsdag kennen. De mensen kunnen hier dus elke dag van de week het hele jaar door terecht. Wij staan letterlijk dag na dag altijd klaar om hen te verwelkomen. Reserveren (online) kan, maar is niet verplicht.”

Persoonlijke aanpak

Met ‘wij’ doelt Barbara op het ervaren team onder leiding van verantwoordelijke Rik Vercruysse die al bijna een kwarteeuw op het kasteeldomein aan de slag is en als geen ander het klappen van de zweep kent. “Rik is het ideale aanspreekpunt voor onze klanten om arrangementen op maat uit te werken en dat zowel voor bedrijfsevents als familiefeesten, nationaal én internationaal. Mensen die hier hun huwelijksfeest vieren, willen er de mooiste dag van hun leven van maken. Rik en zijn team zorgen ervoor dat het ook effectief de mooiste dag is.”

Om de catering op topniveau te houden, doet Kasteel Gravenhof beroep op een schare uitgelezen medewerkers. “Didier Paesmans neemt de leiding van brasserie Gravenkelder op zich, topchef Lorenzo Burger leidt samen met een ervaren maître d’hotel de feesten en banketten in perfecte culinaire banen. Zij worden geruggensteund door een enthousiast, tweetalig team dat, conform onze familiale waarden, vriendelijkheid en een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel draagt. En dat tot in de kleinste details.”

Kasteel Gravenhof
Alsembergsesteenweg 676
1653 Dworp, Brussel
T: +32 (0)2 380 44 99

E: info@gravenhof.be

F: facebook.com/kasteelgravenhof

W: www.gravenhof.be

Meer van Huis van Wonterghem :