Event management

Apr 24, 2024, 8:48
Lokale cleaningpartner met een nationale slagkracht

Lokale cleaningpartner met een nationale slagkracht

20 februari 2017

Een proper evenement is een absolute basisvereiste. Toch is cleaning niet meteen het allereerste waar een organisator bij stilstaat. Belcco wil een betrouwbare partner zijn voor organisatoren en locaties, en hen zo van heel wat zorgen verlossen. Een partner met de flexibiliteit en toegankelijkheid van een KMO, maar tegelijkertijd ook de slagkracht en capaciteit van een grote onderneming.

Belcco, oftwel Belgian Cleaning Companies, is de merknaam die zes schoonmaakbedrijven binnen de XL Group verenigt. De zes firma’s hebben elk hun eigen zaakvoerder, hun eigen personeel en hun eigen werkgebied, maar door het bundelen van de krachten kan men klanten nog beter van dienst zijn. Een nationale organisatie die op verschillende locaties evenementen organiseert, kan met Belcco overal dezelfde aanpak verwachten, en dit met één enkel lokaal aanspreekpunt.

Eventcleaning

De reputatie van Belcco werd aanvankelijk vooral opgebouwd door het schoonmaken van bedrijfsruimtes en kantoren. Maar intussen vormt eventcleaning een steeds belangrijker deel van het werk. Organisatoren maken steeds vaker de keuze om de schoonmaak uit te besteden en aan specialisten over te laten. Zo kunnen hun eigen mensen zich focussen op de dingen waar zij beter in zijn. De verwachtingen van eindklanten liggen ook steeds hoger qua cleaning. Men eist dat alles tiptop in orde is. Belcco kan daar voor zorgen, want het beschikt over het personeel en het materiaal, dat in heel België ingezet kan worden.

Compleet aanbod

Belcco heeft geen standaardformule. Voor elk evenement wordt samen met de klant bekeken welke de beste oplossingen zijn. Kwaliteit en oog voor detail zijn daarbij twee sleutelbegrippen. Er kan gezorgd worden voor een schoonmaak voor de opening van het evenement en na de afbouw, maar ook tijdens een event, zoals bijvoorbeeld aan het einde van een beursdag. Daarnaast kan er ook permanentie voorzien worden om onverwachte situaties op te lossen en kan er gezorgd worden voor het bemannen van het sanitair. Ten slotte kan Belcco organisatoren ook bijstaan op vlak van afvalbeheer en ook daar heel wat zorgen wegnemen.

Pak ervaring

Op vlak van eventcleaning heeft Belcco intussen al een mooie referentielijst opgebouwd. Het bedrijf is bijvoorbeeld vaste cleaningpartner in Flanders Expo te Gent. Daarnaast is men ook ook vaste partner in drie voetbalstadions, met name AA Gent, STVV en Oostende. Dat zijn drie moderne stadions waar naast voetbalwedstrijden ook heel wat andere evenementen plaatsvinden. Verder zorgde Belcco al voor cleaning bij de Gentse Zesdaagse, bij de concerten van Netsky en op de Landbouwbeurs van Libramont.

Dicht bij de klant

Belcco heeft dus alle troeven in huis om de cleaningzorgen van een organisator –groot of klein– uit handen te nemen. Door zijn aparte structuur met lokale verankering staat Belcco dicht bij de klant, en kan men kort op de bal spelen. Maar tegelijkertijd heeft Belcco wel de slagkracht van een nationale organisatie, en kan men investeren in de beste machines (die tot 10.000 m² per uur kunnen reinigen), die over het hele land worden ingezet. Dag en nacht, en indien nodig op erg korte termijn.  Dit alles bovendien met een grote transparantie en met een duidelijke communicatie naar de klant.

www.belcco.be

Meer van Belcco :

Belcco