Event management

Apr 23, 2024, 18:38
Belcco speelt als schoonmaakbedrijf volop zijn sociale rol

Belcco speelt als schoonmaakbedrijf volop zijn sociale rol

16 maart 2017

Zorg dragen voor het personeel, hen maximaal bijstaan in het functioneren en nog veel meer: dat is altijd al een van de drivers geweest van Belcco. Gemotiveerd personeel leidt immers tot betere resultaten bij de klanten en zorgt omgekeerd voor het nodige respect naar het personeel toe.

Belcco (Belgium Cleaning Companies) gaat nu nog een stapje verder en is recent een samenwerkingsverband opgestart met “First Step”.

“First Step is een recent opgestart project van Jalal Khalifeh die begaan is met het integreren van vluchtelingen met diverse achtergrond in de jobmarkt”, vertelt Geert Van Acker, Bedrijfsleider van Belcco. “Of het nu om schoonmakers of IT-specialisten gaat, hij wil zowel white- als blue-collars aan het werk helpen. Vanuit zijn eigen achtergrond weet hij perfect hoe moeilijk het is om die mensen actief in ons economisch circuit te krijgen. Ze aan een job helpen maakt zo’n enorm verschil en opent voor hen echt hun nieuwe leven in ons land.”

Belcco sprong meteen op de kar om laaggeschoolden te engageren.

“Ondertussen is de eerste, mét succes, aan het werk bij een van onze klanten waar dagelijks burelen en sanitaire ruimten worden schoongemaakt in een groot gebouw waar 600 bedienden aan het werk zijn. Binnenkort volgen ongetwijfeld nieuwe opdrachten. Aanvankelijk komen deze op de pay-roll van First Step, maar na een inwerkperiode is het de bedoeling hen een contract bij ons aan te bieden. Zo kunnen ook wij ons steentje bijdragen om deze kwetsbare groep verder op weg te helpen naar een beter leven.”

www.belcco.be

Meer van Belcco :

Belcco