Event management

Apr 28, 2024, 14:04
BBDOLIVE helpt adverteerders naar sterkere festivalsponsoring met nieuw onderzoek

BBDOLIVE helpt adverteerders naar sterkere festivalsponsoring met nieuw onderzoek

21 januari 2016

Festivals brengen elke zomer opnieuw honderdduizenden muziekliefhebbers op de been. Met zoveel mensen samen op één locatie, is het een perfect moment om een merk in de kijker te zetten. Maar wat werkt, en wat niet? Eventbureau BBDOLIVE bezocht vorige zomer de grootste festivals van België en evalueerde de sponsoracties. Wat zijn de resultaten?

Sponsoring kan een sterk medium zijn, met een impactscore tot 62%. Maar om die impact te bereiken, is er méér nodig dan een verloren gelopen hostess op de wei, een snel vergeten logo op de affiche of een standje waar iedereen gewoon voorbijloopt.

Events-expert BBDOLIVE trok afgelopen zomer naar de grootste Belgische festivals, gewapend met een lange vragenlijst. Elke activatie, sponsoractie en stand werd op dezelfde manier geëvalueerd.

De resultaten hebben geleid tot een uiterst interessante presentatie die sponsors ongetwijfeld zal helpen sterkere strategieën te ontwikkelen. Van de redenen en manieren om te sponsoren tot aanbevelingen over de communicatieve invulling ervan: alles wordt uit de doeken gedaan.

Heel concreet wordt er onder meer nog gekeken naar de duurtijd van activaties, de link met het merk, gadgets, gebruik van sociale media, de kracht van concepten en nog veel meer.

Maak een afspraak met Bart Geeraerts voor een live presentatie van de resultaten bij u op kantoor: 0489/44 10 02 – bart.geeraerts@bbdo.be

www.bbdo.be

Meer van BBDO :