Event Agencies

Apr 26, 2024, 13:04
BBDO en KBC winnen zilver op de BOA Awards

BBDO en KBC winnen zilver op de BOA Awards

29 mei 2015

Op 7 mei 2015 werden de Best Of Activation Awards uitgereikt. Maar liefst vier campagnes van BBDO Belgium vielen er in de prijzen in verschillende categorieën.

Een van de prijsbeesten was de "€ 5 campagne" voor KBC, die beloond werd met een zilveren BOA in de categorie SPONSORING / JOINT EFFORT/ TIE-IN.

Zomerfestivals zijn populairder dan ooit en de meeste grote festivals raken snel uitverkocht. Maar voor Pukkelpop 2014 had KBC 50 duo-tickets achter de hand. En die werden uitgedeeld via een even unieke als eenvoudige activatie, ontwikkeld en uitgevoerd door BBDO.

Om zo'n felbegeerd Pukkelpopticket te winnen, moesten deelnemers gewoonweg de unieke code op briefjes van €5 ingeven op de wedstrijdsite. Elke € 5 kon dus een festivalticket waard zijn.

Het resultaat? Spaarboekjes werden geplunderd, biljetten van € 50 werden massaal gewisseld in briefjes van € 5 en oma en opa spaarden de kleine briefjes voor de kleinkinderen.

Deelnemers konden natuurlijk € 5-biljetten afhalen bij een KBC-geldautomaat. Maar daarnaast was er ook een roadshow die een week lang door Vlaanderen trok. In de KBC Wisselautomaat kon iedereen kleingeld inwisselen voor briefjes van € 5 én meteen de codes ervan checken!

In totaal werden maar liefst 63.151 codes van € 5 biljetten ingevoerd op de website. En dat is méér dan genoeg voor een zilveren BOA.

www.bbdo.be

Meer van BBDO :