Event Agencies

May 2, 2024, 1:39
"Bijna niemand kent ‘Folks’…"

"Bijna niemand kent ‘Folks’…"

18 juli 2023

De titel van dit artikel had evengoed kunnen zijn: 'Hoe positioneer je een nieuwe naam op de Belgische – en vooral Vlaamse – evenementenkaart, ook al gaat het om een bureau dat kan rekenen op een ervaring van opgeteld meer dan 55 jaar en een team van veertig medewerkers?' , maar dat zou waarschijnlijk een beetje te lang zijn geweest. Het verwoordt echter wel perfect de uitdaging waarmee het jonge Brussels-Luikse evenementenbureau, ontstaan uit de recente fusie van Dynamic Events en Seauton International, geconfronteerd wordt. Els Librecht, CEO van Folks, legt ons uit hoe men dit wil aanpakken en stelt de expertisecentra en andere projecten van het agentschap voor.

In 2022 fuseerden de agentschappen Dynamic Events en Seauton International, beide al in handen van de Uhoda Group sinds respectievelijk 2016 en 2020. Terwijl Dynamic, opgericht in 1991 in Luik, vooral gericht was op B2B-events, B2C-events en communicatie, was Seauton, opgericht in Leuven in 1998, meer gespecialiseerd in zakenreizen. “In die zin waren we dus bijzonder complementair”, zo begint Els haar verhaal. “De naam Folks is eind vorig jaar ontstaan ​​omdat het steeds ingewikkelder en vervelender werd om telkens opnieuw aan klanten uit te leggen wie Dynamic en Seauton waren. Waarom Folks? Simpelweg omdat we heel dicht bij onze klanten staan, met wie we graag werken aan een langetermijnrelatie. Vandaar ook onze baseline 'Bij Folks, we've got your back!'."

Wie is Folks?

Folks heeft vandaag een hoofdkantoor in Brussel en een kantoor in Luik. Niet minder dan veertig medewerkers streven ernaar om voor elke klant op maat gemaakte diensten en unieke ervaringen aan te bieden en hun boodschap over te brengen naar de deelnemers van hun evenementen. "Met een opgetelde ervaring van meer dan 55 jaar via Dynamic en Seauton, vertrouwen we vandaag op vier teams. Twee teams bestaan vooral uit medewerkers van Dynamic en zij zijn vooral ervaren in de evenementen waaraan de Dynamic-klanten gewend zijn. Daarnaast zijn er twee teams met een Seauton-toets, waarvan er een exclusief voor Toyota werkt – we zijn immers een van de voorkeurspartners van Toyota Motors Europe (TME) – en de ander zich vooral op farmaceutische bedrijven richt. Elk team en elke medewerker biedt een toegevoegde waarde voor het bedrijf door zijn ervaring en relaties”, zo voegt Els toe.

Verschillende expertisecentra

"De expertisecentra van Folks in 2023 zijn in het bijzonder de automobielsector, met klanten als TME en Stellantis, en de farmaceutische sector, waar we zeer actief zijn in de ondersteuning. De industrie is een van onze andere expertisecentra. We zijn echt gespecialiseerd in dit zeer specifieke domein waar veiligheid een heel belangrijk element is. Tot slot werken we ook voor beroepsverenigingen, met opdrachtgevers als de CSC."

Nabijheid als belangrijkste troef

"Nabijheid tot de klanten is een van de belangrijkste troeven van Folks, ook al zullen anderen misschien hetzelfde zeggen", benadrukt Els. “We proberen echt langdurige relaties op te bouwen, bieden diensten op maat aan en proberen altijd een stap verder te gaan. We willen meer zijn dan een logistieke partner. Om unieke ervaringen te creëren, investeren we altijd veel tijd en energie in interne brainstormsessies vooraleer we een concept voorstellen aan de klant. Het aanbieden van zulke onvergetelijke ervaringen en momenten is echt ons credo, of het nu gaat om een ​​klantenevent of een evenement voor medewerkers. De tijd waarin men evenementen deed om een evenement te doen is echt wel voorbij. Bovendien voelen we dat de opdrachtgevers steeds vaker verlangen om de impact van de events te kunnen meten”, vult Els aan.

“Het feit dat 80% van onze omzet afgelopen jaar werd gerealiseerd bij bestaande klanten, is een mooi bewijs van deze betrouwbaarheid.”

Menselijkheid, betrouwbaarheid en inspiratie

"Ook de menselijke en relationele kant is erg belangrijk voor ons, zowel op het niveau van onze klanten als intern. We waarderen de menselijke relaties die we met elk van hen hebben, met name door te streven naar een totale transparantie voor wat betreft de budgetten. Heel wat van deze relaties houden al geruime tijd stand en bestaan ​​al meer dan 10-20 jaar. Dit 'familiegevoel' dragen we binnen het bedrijf hoog in het vaandel. We zijn ook zeer betrouwbaar: onze expertise verzekert onze klanten van een service die garant staat voor kwaliteit, flexibiliteit, aandacht, creativiteit en toegevoegde waarde. Het feit dat 80% van onze omzet afgelopen jaar werd gerealiseerd bij bestaande klanten, is een mooi bewijs van deze betrouwbaarheid. We stellen alles in het werk om een trendsetter te zijn. Dit kost ons heel wat tijd en werk, maar we doen het ook om geïnspireerd te blijven. We gaan naar het buitenland, bezoeken internationale beurzen om inspiratie op te doen en bieden onze klanten telkens weer nieuwigheden aan."

Bekendheid verwerven, vooral in Vlaanderen

Een van de doelstellingen en ambities van Folks voor dit jaar en 2024 is het consolideren van haar expertisecentra, maar ook en vooral het versterken van haar aanwezigheid op de Belgische en internationale markt. “In feite staat de naam van het bureau, Folks, nog niet echt op de Belgische evenementenkaart. Heel weinig mensen kennen hem. Om meer bekendheid te verwerven, gaan we vooral onze verschillende takken uitbouwen. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van onze commerciële afdeling. Daarnaast gaan we ook een marketingstrategie uitwerken, verschillende mediacampagnes opzetten en deelnemen aan verschillende awards (bijvoorbeeld de BEA’s). Kortom, we gaan ervoor zorgen dat er over ons gepraat wordt."

Duurzaamheid

Maar dit is niet het enige project dat Folks momenteel bezighoudt. "Inderdaad, we streven ernaar om tegen het einde van het jaar gecertificeerd te zijn op het gebied van duurzaamheid. Als leverancier van diensten is het onze verantwoordelijkheid om evenementen te ontwikkelen die onze ecologische voetafdruk verkleinen", zo besluit Els Librecht.