Event Agencies

Jan 27, 2023, 11:20
Sylvester ziet een vervijfvoudiging van de vraag naar virtuele events

Sylvester ziet een vervijfvoudiging van de vraag naar virtuele events

17 december 2020

Door de grote vraag naar online events gaat evenementenbureau Sylvester op zoek naar extra mankracht. MEEPLE, hun zelf ontworpen virtuele eventvenue, zorgt ervoor dat het bedrijf standhoudt in de voor de sector nochtans gitzwarte tijden.

MEEPLE werd ‘gebouwd’ in de zomermaanden. De eerste officiële klant die er gebruik van maakte was de Universiteit van Antwerpen. Nadien waren oa. Port of Antwerp, Lidl, het Instituut voor Tropische Geneeskunde, VOKA en D’Ieteren te gast in de online eventvenue. Ook events voor Toerisme Vlaanderen en IDEWE zullen in MEEPLE plaatsvinden. Daarnaast worden met een 50-tal geïnteresseerde bedrijven gesprekken gevoerd. In Nederland wordt MEEPLE in licentie op de markt gebracht door lokale evenementenbureaus. In samenwerking met Flanders Investment & Trade wordt er ook gekeken naar Frankrijk en Duitsland.

“Onze marge komt voor het eerst sinds de start van de crisis weer in de buurt van de normale marge voor de maand november,” zegt Geert Vanoverschelde, gedelegeerd bestuurder van Sylvester. “Eerst leek het erop dat we dit jaar maar 10 procent van onze omzet zouden halen. Door de switch naar online en virtuele events hebben we nu zicht op 60 à 70 procent daarvan, en misschien zelfs meer.”

De grote vraag naar MEEPLE kwam er na de verstrengingen in oktober. Toen realiseerden bedrijven zich dat events ‘in real life’ op korte termijn geen optie meer waren.

Vanoverschelde: “We zijn van 5 naar 25 aanvragen per week gegaan. Bedrijven beseffen dat online vergaderen en online congressen bijwonen een ‘blijver’ is.”

Bij Sylvester heeft de coronastorm dus allerminst voor gelatenheid gezorgd. “Die dooddoener van crisis en opportuniteiten, wel, hij kwam van pas (lacht). Ik heb mijn 25 personeelsheden aan boord kunnen houden, wellicht een unicum in onze sector. Meer nog: ik heb een extra salesverantwoordelijke in dienst genomen om de aanvragen te kunnen bijbenen en ben op zoek naar extra handen om de eventproducties in MEEPLE te kunnen opvolgen.”

Meer over MEEPLE

www.sylvester.be
www.meeple.be   

Meer van Sylvester :