Event Agencies

Jan 27, 2023, 13:03
Sylvester bedenkt met ‘Congrestival’ (een) nieuw eventformat

Sylvester bedenkt met ‘Congrestival’ (een) nieuw eventformat

08 november 2019

Een ‘congrestival’, zegt u dat iets? Het is het nieuwe eventgenre dat Sylvester dankzij Fednot, de Federatie van Notarissen, mocht vormgeven.  Het eventbureau kreeg de opdracht een format te bedenken dat een congres voor 1000 personen en een feestelijke afterwork voor 1500 notariaatsmedewerkers combineerde. En daar slaagden ze wonderwel in.

De Waagnatie in Antwerpen, op de pas gerenoveerde Scheldekaaien, leende zich ideaal als locatie voor het NCA (Notarissen Congres Antwerpen) op 19 en 20 september. Het academische programma, gespreid over twee dagen, focuste op twee pijlers. Enerzijds was er aandacht voor de nieuwste wetenschappelijke inzichten binnen de sector, anderzijds voor de notaris als mens, met aandacht voor bvb. de work-lifebalance. Door een bijzondere 360 graden opstelling rondom de centrale main stage, als rondom een boksring, was de impact van de sprekers ondanks de grote groep gasten erg sterk. Parallel liep een niet-academisch programma met twee dagen vol bijzondere ontdekkingen in en rond Antwerpen én een boeiende beurs met creatief ingerichte en interessante stands.

Het was wachten tot vrijdagnamiddag voor het strafste onderdeel van het event: een afterwork festival in een urban jungle-decor waarin zowel de champagne- en cocktailbar als de dj-booth werden verwerkt. Ook de affiche was best impressionant met grote namen als Regi, Dorothe Vegas en Like Maarten en Dimaro achter de draaitafels.

Sylvesters audiovisuele afdeling zorgde verder ook voor een erg leuk aankondigingsfilmpje dat u hier kan bekijken en visuele bumpers. Daarnaast verzorgde het bureau ook de volledige communicatie, met uitwerking van een uniforme huisstijl en de registratie van de deelnemers.

De briefing aan het begin van dit traject was: ‘organiseer een atypisch congres’. Missie meer dan geslaagd dus voor Sylvester.

Meer info over de realisaties van Sylvester vindt u op www.sylvester.be

Meer van Sylvester :