Event Agencies

May 31, 2020, 19:59
De Leeuw van de Export strijkt neer in Bokrijk

De Leeuw van de Export strijkt neer in Bokrijk

05 november 2019

Midden september organiseerde The Media House in opdracht van Flanders Investment & Trade (FIT) de jaarlijkse uitreiking van de Leeuw van de Export, een award voor bedrijven die uitblinken op vlak van export.

De Leeuw van de Export is een rondtrekkend evenement dat elk jaar een andere provincie aandoet. Dit jaar was Limburg aan de beurt, en vond het evenement plaats in Hangar 58 te Bokrijk (Genk). The Media House wist FIT met een uitgebreid dossier te overtuigen en haalde net als in 2017 de opdracht binnen na een openbare aanbesteding.

Die ervaring met FIT en de doelgroep van het event bleek een enorme troef. Er werd voortgebouwd op de kennis uit het verleden, en er werden waar nodig verbeteringen aangebracht. Zo werd er de nodige aandacht voorzien voor de winnaars van de voorgaande edities, die als ambassadeurs in de kijker werden gezet. Ook de ontvangst van de VIP’s kreeg meer aandacht. Het walking dinner met bediening bleek een verbetering ten opzichte van de buffetformule. Ook het informatieve luik was belangrijk, zo vonden de gasten aan tafel nog een overzicht van de diensten van FIT.

Het evenement verwelkomde zo’n 700 gasten in Hangar 58, maar het totale bereik was nog vele malen groter. Dankzij de livecaptatie konden namelijk ook de internationale medewerkers van FIT – in zo’n 100 landen overal ter wereld – de awardshow volgen. In Hangar 58 was er ook een TV-studio ingericht, waar genomineerden, ambassadeurs en andere interessante figuren werden geïnterviewd. Deze interviews werden in realtime gemonteerd, en konden binnen 15 minuten al online gedeeld worden. Een andere primeur was er tijdens de awardshow zelf: de enveloppes met de winnaars werden immers naar het podium gebracht door middel van een drone.

The Media House heeft tijdens dit event nadrukkelijk de kaart van de duurzaamheid getrokken. De structurele partners van FIT werden op een originele manier in beeld gebracht met houten zuilen waarop hun logo in lasergravure stond. Deze kunstwerken, die heel prominent stonden opgesteld op de binnenkoer, zullen nog hergebruikt worden. Ook de dj-booth voor Buscemi was opgebouwd uit duurzame materialen.

Ten slotte werd er voor dit evenement een uitgebreid mobiliteitsplan uitgewerkt. Er werden bussen ingelegd voor grote groepen, er was een shuttleservice voorzien, en gasten werden uitgebreid geïnformeerd over de opties met het openbaar vervoer. Gasten die in de buurt wilden blijven overnachten, konden terecht in hotels in Genk en Hasselt, waar ze konden rekenen op een prefered rate. 

Meer van The Media House :