Event Agencies

Mar 21, 2019, 8:31
Jurassic World: Fallen Kingdom 4D VR-Experience Pop-up Tour

Jurassic World: Fallen Kingdom 4D VR-Experience Pop-up Tour

18 juni 2018

Production Pirates, het in België gebaseerde, onafhankelijke en internationaal gelauwerde show- en theaterproductiebedrijf, is gespecialiseerd in de wereld van themaparken en vrijetijd en het creëren van thematische brand activation activiteiten. Het dynamische team van Pirates pakt nu uit met een unieke activatie, exclusief voor Kinepolis Nederland, om de langverwachte film ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ in Kinepolis filmzalen in heel Nederland te promoten.

Onder de supervisie van UPI (Universal Pictures International Nederland, een afdeling van Universal Studios International B.V.), creëerde Production Pirates een exclusieve ervaring met behulp van de tweedelige virtual reality experience van Felix & Paul Studio's, Universal Pictures en Facebooks Oculus, visuele effecten en animatie van Industrial Light & Magic (ILM) en een knappe sound die verzorgd werd door Headspace Studio. In een regie van Félix Lajeunesse en Paul Raphaël is elk hoofdstuk van Jurassic World: Blue het voorwerp van één ononderbroken take die live actie combineert met CG in 360° 3D, met als resultaat enkele van de langste visual-effects shots ooit gemaakt.

"Om van deze VR-Experience een nog gedenkwaardiger moment te maken hebben we een volledig nieuwe pop-up booth rond het jungle/jurassic thema gebouwd om de bezoekers van bij de start het idee te geven dat ze zich op het eiland 'Isla Nublar' bevinden, klaar om kennis te maken met Velociraptor Blue. Door er 4D elementen zoals wind, rook, trillende bewegingen en zelfs geuren aan toe te voegen, dompelen we de mensen meteen onder in de actie die gepaard gaat met een vulkaanuitbarsting. Op één verticaal en één horizontaal 50" LED-scherm kunnen de voorbijgangers genieten van enkele exclusieve video’s, geleverd door UPI en Kinepolis", vertelt Marc Broeders, Technical Captain & CEO.

"We zijn bijzonder verheugd om deze 4D VR-ervaring exclusief voor Kinepolis Nederland te creëren", voegt David Stuyck, Creative Captain & CEO, daar aan toe. "Bioscoopbezoekers houden van uiteenlopende film- en entertainment-thema-ervaringen en ze zullen zeker de kans verwelkomen om dit unieke, ongekende en meeslepende project mee te maken. Met deze pop-up tour zal Production Pirates zijn positie als marktleider in themagerichte brand activations in de Benelux verstevigen en tegelijk een exclusieve, meeslepende ervaring bieden aan alle bioscoopbezoekers en liefhebbers van deze wereldberoemde filmfranchise."

De pop-up tour komt langs in tal van Kinepolis bioscopen in Nederland. De Jurassic World: Fallen Kingdom 4D VR-Experience is helemaal gratis, inkom wordt niet gevraagd.

“Dit project is andermaal een topfilm waarmee we aan de slag konden gaan”, besluit David Stuyck. “Unieke en leuke projecten zoals deze blijven zoveel meer exclusieve elementen toevoegen aan onze activeringsactiviteiten en portfolio. Bovendien laat het ons toe onze sterke samenwerking met Kinepolis Group uit te breiden, zelfs op internationale basis. We zijn meer dan ooit vastbesloten om sterk te zeilen op de creatieve zeeën!”

www.productionpirates.be

Meer van Production Pirates :

Production Pirates