Audiovisueel

Apr 19, 2024, 14:26
ADC werkt mee aan de heropleving van Charleroi

ADC werkt mee aan de heropleving van Charleroi

16 november 2015

Op 5 september laatstleden hebben de stad Charleroi, partner van Mons 2015, en het Théâtre de l’Ancre de volledig nieuwe kaaien van de Samber in vuur en vlam gezet met ‘Smoke on the water’. Tijdens dit licht- en geluidsspektakel, dat een mooie groep van 100% carolo-artiesten samenbracht, was ADC Production verantwoordelijk voor de projectie van de mapping, die door Dirty Monitors was ontworpen om dit spektakel in te kleden.

Vanaf de schemeravond verzamelde een familiepubliek (van ongeveer 8.000 personen) op de kaaien om er een hele reeks artiesten uit Charleroi te ontdekken, en dit voor alle smaken: jazz met Mélanie De Biasio, slam met Mochélan Zoku, een groot aantal elektronische dj’s (Aeroplane, DJ Fabrice Lig, Spirit Catcher, DJ C-Drik, DJ Globul, Dj Dorian) en de videomapping-specialisten van Dirty Monitors, die een buitengewone show hebben gegeven op de beats van Kid Noize, de beroemde en raadselachtige dj met het apenmasker.

"Deze show stond in het teken van de ‘wederopstanding’ van Charleroi. Wij hebben de mapping van Dirty Monitors geprojecteerd op het gebouw van de Post, met een beeld van 120 m breed en 25 m hoog. Hiervoor hebben wij onze nieuwe technologische juweeltjes kunnen inzetten, met name 6 Christie Boxer 30 K / 04 K projectoren. Het beheer van de beelden werd verzekerd door het processingsysteem van Vista Spyder", zo legt Daniel Van Ruyssevelt van ADC Production uit.

www.adcprod.be

Meer van ADC Production :