Audiovisueel

Sep 20, 2020, 7:33
Nieuwe Panasonic videowall displays met naadloze multiscreen images

Nieuwe Panasonic videowall displays met naadloze multiscreen images

12 mei 2020

Na de eerdere aankondiging op ISE, kondigde Panasonic aan dat de flagship VF2 Series LCD-videowanddisplays vanaf heden in gans Europa te koop zijn. De VF2H- en VF2-displays leveren bijna naadloze multiscreen beelden dankzij hun geavanceerde smalle frames en zijn ze ideaal voor gebruik in retail, openbare ruimtes, controle- en boardrooms.

Met het oog op het creëren van impactvolle en grote digital signage indoor installaties biedt de VF2 Series een aantal voordelen ten opzichte van LED videowalls. De beelden zijn scherper vanop een kortere afstand – wat belangrijk is voor controle- en vergaderruimtes – en er is een beter zicht op de omgeving. Praktisch gezien bieden ze ook een bredere keuze aan connectiviteit en een geringere diepte bij installatie in walls. Failover- en failback safeguards zijn ingebouwd, waardoor het een betrouwbare oplossing is, ontworpen voor ononderbroken gebruik.

Spectaculaire beelden op groot formaat

De smalle frames van de VF2H/VF2 Series van Panasonic reduceren de bezel-tot-bezel afstand tot een bijna onzichtbare 0,88 mm[1] (0,035"). Zelfs bekeken van dichtbij, zijn de randen van het scherm bijna onmerkbaar, wat resulteert in verbluffende, naadloze beelden op groot formaat.

De twee 55" frameloze D-LED LCD-modellen leveren de hoogste beeldkwaliteit en hebben een lichtsterkte van 700 cd/m2 (VH2H-model) en 500 cd/m2 (VF2-model). Om een duidelijk beeld vanuit elke hoek te garanderen, hebben beide een anti-verblindingsoppervlak op het IPS-paneel dat het licht van de zon en de verlichtingsapparatuur verspreidt en externe reflecties onderdrukt, waardoor ze ideaal zijn voor monitoring- en openbare ruimtes.

Geoptimaliseerd voor uitstekende beeldkwaliteit en betrouwbaarheid

Elk multi-screen display is op voorhand gekalibreerd om kleurverschillen tot een minimum te beperken, zodat de beeldkwaliteit 24 uur per dag en 7 dagen per week constant optimaal is en om een eenvoudige instelling te garanderen. Met behulp van Auto Brightness Adjustment corrigeren beide series van de display automatisch de helderheid van de achtergrondverlichting om hoge contrastprestaties te leveren – bij geoptimaliseerde vermogensniveaus – voor een langere periode.

Eenvoudige configuratie

De displays maken gebruik van DIGITAL LINK voor een eenvoudige installatie en configuratie. DIGITAL LINK is gebaseerd op HDBaseT technologie en ondersteunt de overdracht van audio-, video- en besturingssignalen over lange afstanden. Het kan ook worden gebruikt om daisy-chain displays via één enkele kabel in te schakelen, zodat er geen videosplitters en andere routing devices nodig zijn.

Failover- en failback safeguards zijn ingebouwd. Indien de main video en audiosignalen onderbroken worden, schakelt het systeem onmiddellijk over naar alternatieve signalen. Wanneer de hoofdsignalen hersteld zijn, wordt het oorspronkelijke beeld weergegeven. Dit maakt de series zeer geschikt voor gebruik in controlekamers en in andere toepassingen waar een ononderbroken playback essentieel is.

"Zien is geloven, het afspelen van beelden in groot formaat gecombineerd met een toonaangevend ontwerp maken de VF2 series een hoogstandje in de sector. Eenvoudige installatie en configuratie samen met oerdegelijke betrouwbaarheid blijven uiteraard de hoekstenen van Panasonic”, zegt Florence Antony, Europees Marketing Manager voor Flat Panel Displays bij Panasonic Visual System Solutions.

De VF2-serie zal in mei beschikbaar zijn in heel Europa. Voor meer informatie over de displays, bezoek de website:  https://business.panasonic.co.uk/visual-system/th-55vf2