Audiovisueel

Jul 6, 2020, 1:11
Nieuwe Panasonic draagbare LCD-projectoren

Nieuwe Panasonic draagbare LCD-projectoren

26 mei 2020

Panasonic heeft twee kostefficiënte LCD-projector-series aangekondigd die een ultralange levensduur, lage total cost of ownership en hoge contrasterende beeldkwaliteit bieden.

Deze nieuwe series zijn ideaal voor op kantoor en op school en bestaan uit zes draagbare PT-LB426-series en vier short-throw LCD-projectormodellen uit de PT-TW381R-series met een WXGA- en XGA-resolutie en -helderheid van 3100-4100lm. De series verbeteren bestaande productlijnen door beelden met een hoger contrast en meer aansluitmogelijkheden te bieden.

Beide series leveren briljante, heldere beelden voor in sterk verlichte klaslokalen en vergaderruimtes zonder dat er onderhoud nodig is tijdens de levensduur. De nieuwe projectoren zijn bovendien eenvoudig mee te nemen en hebben een intuïtieve bediening en kunnen flexibel worden opgesteld. Ze zorgen ervoor dat alle medewerkers gemakkelijk kunnen profiteren van geschikte en kwalitatief hoogstaande visuals.

"Deze nieuwe series zijn ideaal voor kostengevoelige organisaties die professionele beelden verwachten van een projector die intuïtief, betrouwbaar en flexibel is om te gebruiken," zegt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic Business. "Presentatoren kunnen vertrouwen op de kwaliteit en het gebruiksgemak en beheerders zullen de light touch en onderhoudsvriendelijkheid op prijs stellen."

Natuurlijke beeldkwaliteit in kunstmatig licht

Dankzij de update hebben alle modellen nu een hoger contrast van 25% dan hun voorgangers, om de beeldkwaliteit in goed verlichte omgevingen te garanderen. Het hoge contrast van 20.000:1 wordt versterkt door de helderheid tot 4.100 lm[1] (XGA) en de gedetailleerde HD-beeldweergave (WXGA-modellen). De Daylight View Lite van Panasonic detecteert automatisch het omgevingslicht en optimaliseert de projectie voor een comfortabele weergave waar de beelden anders zouden uitspoelen.

Weinig onderhoud en lange levensduur

Beide series reduceren de total cost of ownership tot een verwaarloosbaar niveau. Een originele laagdegradatielamp gaat 20.000 uur[2] mee in de ECO-modus (10.000 uur bij volle lichtsterkte), terwijl filtervervanging wordt aanbevolen bij 10.000 uur[3]. Vervanging duurt niet lang en gebeurt via een paneel aan de zijkant dat toegankelijk is wanneer de projectoren aan het plafond zijn gemonteerd. Door gebruik te maken van deze units wordt de voorraad verbruiksartikelen verminderd, waardoor geld wordt bespaard, terwijl Multi Monitoring & Control Software met Early Warning-functies[4] (beschikbaar op netwerkmodellen) waarschuwingen kunnen verzenden vooraleer er een probleem optreedt, wat resulteert in minder acute problemen en minder ongeplande downtime.

Flexibele installatie, eenvoudige bediening

Deze flexibele projectoren zijn eenvoudig te installeren op een tafel of aan het plafond. Alle modellen (met uitzondering van de PT-LB306) hebben dubbele HDMI® inputs en dubbele D-sub computer inputs[5], terwijl netwerkmodellen een 5 V/2 A USB outlet[6] bevatten ter ondersteuning van media-streamingsticks of optionele AJ-WM50/ET-WML100[7]-modules voor het draadloos delen van schermen vanaf pc of mobiel. Met de optionele draadloze modules kunnen presentatoren draadloos media delen vanaf een PC of mobiel naar het grote scherm met behulp van de Presenter Light-software voor Windows of de Wireless Projector-app voor iOS- en Android-toestellen.

De interactieve mogelijkheden van de TW381R worden verder uitgebreid met Whiteboard Software voor PC, die notities maken op het scherm en de mogelijkheid om werk op te slaan als een beeldbestand voor latere distributie ondersteunt. De TW381R-serie kan een 80-inch beeld projecteren vanaf een afstand van 75 cm[8] zonder schaduw op het scherm. PJLink™ en PC-browserbesturing zijn ook beschikbaar op netwerkmodellen.

De LB426-serie bevat een 1,2x zoomlens voor een vrije installatie; een throw-ratio van 1,48-1,78[9] uitgebreide V/H Keystone Correction[10] (H: ±35 °, V: ±35 °); en Curved Screen Correction voor vervormingsvrije projectie (met uitzondering van de LB306). Een ingebouwde 10 W-luidspreker[11], microfooningang en audiopin-out zijn ontworpen in een op zichzelf staand mediapresentatiepakket (335 x 96 x 252 mm) dat eenvoudig te verplaatsen is (ca. 2,9 kg).

De PT-LB426-series en de PT-TW381R-series zijn nu in gans Europa verkrijgbaar. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/pt-lb426 en op https://nl.business.panasonic.be/visual-system/pt-tw381r