Audiovisueel

Oct 1, 2020, 20:55
Top 10 van de audiovisuele leveranciers 2020

Top 10 van de audiovisuele leveranciers 2020

23 april 2020

In de maanden voor het uitbreken van de coronacrisis peilde Experience Magazine op de markt naar de favoriete audiovisuele partners binnen de eventsector. Hebben we er over nagedacht om deze resultaten, gezien de omstandigheden, voor een tijdje in de koelkast te stoppen? Zeker. Maar al snel kwamen we tot de conclusie dat al deze bedrijven het verdienen om – zeker in deze periode –op een positieve manier in de kijker te staan. Daarom presenteren wij u met veel plezier de top 10 AV-leveranciers, editie 2020.

Een evenement staat of valt natuurlijk met de audiovisuele invulling. Een speech van een CEO mag dan nog heel bevlogen en inhoudelijk sterk zijn, als niemand duidelijk verstaat wat er gezegd wordt, is de impact nihil. En we zijn allemaal wel eens op een evenement geweest waar die ene belangrijke video maar niet op het scherm wou verschijnen. Pijnlijk. Wie AV niet ziet als een essentiële pijler voor zijn event en kiest voor een goedkope huis-tuin-en-keukenoplossing, kan dus bedrogen uitkomen. Een degelijke, professionele AV-partner is dus van essentieel belang voor een geslaagd evenement.

Schermopname 95

Verschuivingen aan de kop van de rangschikking, John & Jane op nummer 1

Met de bedrijven in onze Top 10 kunt u normaal gezien op beide oren slapen. Zij pakken de zaken op een professionele manier aan en worden dan ook veelvuldig aanbevolen door hun klanten. Ze investeren ook voortdurend in kwalitatief en innovatief materiaal. We zien dit jaar enkele verschuivingen aan de kop van onze rangschikking. John & Jane neemt de leidersplaats over van PRG, dat naar plaats 3 zakt.  De reactie van Katrien Vermeire en Nico Lameire van John & Jane kunt u hier lezen in een apart artikel.

Sense AV verovert zilver

Sense AV duikt dit jaar de Top 10 binnen, en belandt zelfs op een mooie tweede plaats. “Het is fantastisch om zo’n erkenning te krijgen voor het werk dat we doen”, zegt Koen Van Dooren van Sense Audio-Visual. “We werken altijd samen met onze klanten om een goed resultaat te bekomen. ‘Together, we make sense’, is daarbij onze leuze. We zijn heel flexibel en innovatief, en dat is iets dat ons wel altijd naar boven zal brengen. Dat blijkt ook nu, in dit Covid-verhaal. Zo hebben we pas onze Digital Arena gelanceerd. Dit is een volledig uitgeruste studioset-up met high-tech materiaal, gekoppeld aan een digitaal platform. In deze arena kan een presentator zijn sessie komen opnemen, om dit dan te livestreamen over de hele wereld. Of we nemen meerdere items op, om er een live-event van te maken. We hebben gisteren een eerste live-sessie georganiseerd, en die was al meteen goed voor meer dan 60.000 page views.”

P-Productions mee op het podium

Ook op plaats 3 treffen we met P-Productions Rental & Events – vorig jaar nog nummer 10 - een sterke stijger. Zij delen het brons met PRG en Phlippo. “Toen ik het nieuws van onze derde plaats in mijn mailbox aantrof, dacht ik toch even ‘ben ik wel goed wakker?’”, lacht zaakvoerder Pieter Van de Put. “Een grote, maar zeer aangename verrassing, die aangeeft dat we steeds meer gekend en geapprecieerd worden. We hebben een heel goed jaar achter de rug, en we merken dat er steeds meer kantoren ons contacteren voor een offerte. We zijn heel actief op sociale media, wat onze naamsbekendheid zeker een boost geeft. Daarnaast denk ik ook wel dat ons brede gamma de klanten aanspreekt. We zijn gestart als AV-bedrijf, maar hebben daar later ook nog meubilair en een atelier aan toegevoegd, zodat we ook die diensten mee kunnen aanbieden. Ook in deze crisis blijven we actief. Niet op de volle 100%, maar we zetten ons atelier nu in om plexiwanden te maken.”

Over het marktonderzoek 2019-2020 van Experience Magazine

Experience Magazine voert zijn jaarlijkse marktstudie over de B2B-evenementensector uit tijdens persoonlijke interviews. De anonieme en spontane antwoorden van deze gesprekspartners geven de redactie de mogelijkheid verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van de werknemers van evenementenagentschappen en bedrijven (corporate event managers), uit het hele land, van uiteenlopende omvang.

Deze studie werd uitgevoerd van maart 2019 tot januari 2020 bij 211 professionals (146 leden van evenementenbureaus en 65 corporate event managers). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd).