Audiovisueel

Oct 1, 2020, 22:28
“Je bent maar zo sterk als de partners waar je mee samenwerkt”

“Je bent maar zo sterk als de partners waar je mee samenwerkt”

23 april 2020

Na een tweede plek in de vorige editie, stoot John & Jane dit jaar door naar de eerste plaats in de Top 10 Audiovisuele leveranciers van Experience Magazine. Managing Directors Katrien Vermeire  en Nico Lameire reageren tevreden en hebben een opvallende boodschap. “Wij geloven sterk dat het allemaal goed komt. Maar het zal tijd vragen en we moeten elkaar daarin in ondersteunen.”

Ondanks de bizarre omstandigheden van vandaag, is men bij John & Jane bijzonder opgetogen over het bemachtigen van koppositie in de jaarlijkse ranglijst. “Onze klanten en partners geloven heel sterk in de meerwaarde die wij brengen. Wij willen meer zijn dan een bedrijf dat alleen maar gepassioneerd is door boxen, lampen en video.  Alle details moeten kloppen. Onze kracht is ook dat wij werken met zeer sterke mensen op het terrein.  Natuurlijk komt zo’n eerste plaats een beetje onverwacht. We zijn daar ook niet bewust mee bezig. Elke dag doen wij ons best, dag in, dag uit, om het verschil te kunnen maken.”

Niet terugplooien

Hoewel de events momenteel uit de agenda zijn verdwenen, liggen de activiteiten bij John & Jane niet stil. “In onze sector zegt men heel vaak dat men te weinig tijd heeft om bepaalde dingen te doen. Wel, voor die zaken is er nu plots wel tijd. Bij ons gaat dat over magazijnwerk tot het optimaliseren van de interne processen.  Zo zullen wij onze partners, onze klanten en onze freelancers nog beter kunnen servicen. Het is ook een kwestie van continuïteit. Je mag nu niet stilvallen, niet terugplooien. Ook in communicatie moet je blijven tonen wie je bent en een positief verhaal blijven uitdragen.”

Positief realistisch

Katrien Vermeire vindt het dan ook belangrijk om al na te denken over het post-coronatijdperk. “Ik ben van nature zeer idealistisch, en tegelijk ook positief realistisch. Ik weet dat we nog een lange weg te gaan hebben. Maar we moeten dit momentum positief omdraaien. We moeten hier de lessen uit trekken, en vooruit denken. Activiteiten zullen misschien op een andere manier doorgaan. We zullen social distancing in ons werk moeten integreren. We moeten omgaan met een andere realiteit en ons daarop focussen. En out-of-the-box denken. Zo kunnen we events ook in het post-coronatijdperk op een goede manier tot uitvoering brengen.”

Vasthouden aan kwaliteit

Bij John & Jane wordt kwaliteit heel hoog in het vaandel gedragen, en hoopt men dat ook anderen hier niet op gaan toegeven. “Als alle bedrijven met een goede, positieve visie opstaan, dan kunnen we dit nu doen. Het is een oproep naar iedereen om juist te werken, juiste prijzen te hanteren en vooruit te denken. Samen, together…”

Sterke schakels

Katrien Vermeire en Nico Lameire kijken met vertrouwen naar de toekomst en hoopt dat ook andere spelers deze positieve mindset overnemen, om samen deze crisis het hoofd te bieden. “In onze sector is alles een gedeelde verantwoordelijkheid. Wij zijn niks zonder onze vaste medewerkers, zonder de  topfreelancers, … Als een eventkantoor niet inventief is en de pitch niet wint, gaan wij ook geen werk hebben. Als wij niet streven naar de beste afwerking  en een feilloze show, gaat het eventkantoor niet voor ons kiezen. Als wij niet werken met de beste techniekers,…. Het zijn allemaal schakels. Daarom is die “&” ook zo belangrijk in onze naam. Het is John én Jane. Je bent maar zo sterk als je partners”, zo besluiten Nico Lameire en Katrien Vermeire.