Audiovisueel

Oct 22, 2019, 17:54
PRG België opnieuw op tour met Night of The Proms

PRG België opnieuw op tour met Night of The Proms

12 december 2017

Night of The Proms 2017 was opnieuw een magisch succes! Het vermogen van het concept om het alom bekende Antwerpse Symphony Orkest en het Fine Fleur Choir te verenigen met hedendaagse popartiesten creëert een vorm van magie, die mensen uit alle verschillende leeftijdsgroepen aantrekt. Dit jaar was PRG Belgium opnieuw aangesteld om video, geluid en licht te voorzien voor de tour die startte in Rotterdam, om alvorens verder te gaan naar België, Duitsland en Luxemburg.

Voor de NOTP Tour 2017 heeft PRG zich gebaseerd op de succesvolle materialenlijst die vorig jaar gebruikt werd. Daarbovenop waren er twee nieuwe eyecatchers: Allereerst een Piano Cube: een op maat gemaakt, vliegend frame van 3m hoog en 2,5m breed met PLED 205Q. Dit werd opgetrokken boven het publiek door 8 cyber hoists op een horizontaal platform van 40m lang, gedreven door een Whalberg systeem. De piano bewoog horizontaal en ook verticaal, waardoor er een prachtig effect ontstond boven de hoofden van de spectators.

PRG installeerde ook 12 Video Pods, opgehangen aan 4 x 12 m lange Whalberg tracks, die boven het enorme spektakel bewogen. Hierdoor werden special effects gecreëerd in combinatie van PLED 205C en de nieuwe PRG Icon Edges, en een SGM P5 die er telkens onder geïntegreerd werd.

In samenspraak met Arf & Yes’s lighting design en in samenwerking met Light Operator Olivier Demoustier heeft PRG een lighting kit geleverd die bestond uit 46 PRG Icon Edges, 96 Sharpy Washes, 18 Mac Viper Profiles, 3 Mac Viber Performances, 16 Robe Ledwash 1200’s, 66 GLP X4Ses, 8 SGM P5s and 4 SGM P2s. Daarbovenop hadden we 3 RJ Cyrano Followspots en 2 PRG GroundControl Systems die geïnstalleerd werden om de artiesten te belichten.

Patrick Demoustier legt uit: “Dit jaar hebben we besloten het speakersysteem te upgraden naar een volledig Adamson Energia systeem. Ook wordt het systeem bestuurd via een Dante netwerk en via Lake processing. Alle speakers worden gevoed door PLM20k44 (+versterkers). Door het gebruik van enkel digitale zenders zijn we flexibeler op vlak van frequency planning doorheen alle locaties door de verschillende regulaties in UHF. Bovendien zorgt dit voor een beter geluid dan de analoge systemen.”

PRG heeft ook geïnvesteerd in een nieuw draadloos Green GO Intercom-systeem om de Riedel Acrobat de vervangen.

Tour Head Rigger Stef De Raet en Assistent Rigger Dean Kessler waren verantwoordelijk voor de setup van het Rigging systeem, die 124 actieve hoists en 368m trussing waren nodig, om een spectaculaire 45 ton omhoog te houden. In totaal had PRG 180m Whalberg Tracks omhoog hangen voor de automation van het pianoplatform en de 12 Video Pods.

Jan Van Malder van General Manager Entertainment: “We zouden graag PSE, de promotor van Night of The Proms, bedanken, alsook producer Alain van Isacker, voor het blijvend vertrouwen in PRG’s knowhow en kennis, en om ons deel te laten uitmaken van deze wonderlijke en succesvolle productie. Elk jaar gaan we met veel plezier een stapje verder en we hopen opnieuw te kunnen samenwerken op de volgende tour! Ik wil ook graag de PRG Crew bedanken voor hun harde werk en doorzettingsvermogen!”

www.prg.com