Audiovisueel

Jul 2, 2020, 17:01
Sylvester en één maken tragikomische reeks over kanker

Sylvester en één maken tragikomische reeks over kanker

24 april 2017

Met trots deelt Sylvester mee dat in mei wordt gestart met de opnames van "Gevoel voor tumor", een nieuwe tragikomische fictiereeks in coproductie met één. Het is een warm en authentiek verhaal over leed, liefde, maar ook een lach in tijden van tumor. De achtdelige reeks werd bedacht door Leander Verdievel, Mathias Claeys (Eigen kweek, Dubbel leven)  en Tom Goris (Witse, De Ridder). 

De reeks draait rond Tristan Devriendt (gespeeld door Maarten Nulens, bekend van onder andere Beau Séjour), een 25-jarige student geneeskunde wiens leven helemaal overhoop gehaald wordt wanneer hij plots kanker krijgt en zelf patiënt wordt. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect. Onder andere Els Dottermans, Dirk Van Dijck, Marthe Schneider, Liesa Naert en Vic De Wachter vervolledigen de cast.

Een agressief non-Hodgkin NK / T-cel lymfoom. In mensentaal: een tumor in de neus. Kanker… Net als zoveel andere mensen kreeg VRT-medewerker Leander Verdievel een aantal jaar geleden deze snoeiharde diagnose. Leander ontdekte doorheen de bestralingen, chemotherapie en stamceltransplantatie dat kanker veel meer is dan enkel kommer en kwel. Want de harde en veeleisende behandeling van de ziekte bevat vaak ook een aparte, vreemd genoeg komische invalshoek en zorgt vaak voor warme, intense momenten tussen mensen.

Leander Verdievel: "Kanker is vaak zo verdomd surrealistisch. De stagiair die flauwvalt bij een ruggenmergpunctie, mijn vader die me steevast begroette met: "Ge zijt uw gevoel voor tumor toch nog niet kwijt hé" als hij op bezoek kwam, zeven keer de biografie van Lance Armstrong krijgen van bezoekers... Ik kon vaak niet anders dan lachen."

Die onverwachte humor diende bij Leander als tegengif voor alle ellende en vergif in zijn lijf. Niet alleen voor hem, maar ook voor zijn vriendin, familie en vrienden. Want wanneer er humor is, is er hoop. Toen Leander ontdekte dat die humor herkenbaar was voor veel andere (ex)kankerpatiënten, was het idee voor Gevoel voor tumor geboren.    

Gevoel voor tumor is in het voorjaar van 2018 op één te zien en wordt gemaakt in samenwerking met Kom op tegen kanker, met de financiële steun van het Stadsmarketingfonds van de Stad Gent en met de steun van het VAF/Mediafonds van Vlaams minister van Media Sven Gatz en de Belgische Tax Shelter.

Sylvester houdt u vanzelfsprekend op de hoogte!

Sylvester is een crossmediaal productiehuis, met als kernactiviteiten evenementiële en audiovisuele producties. Klik hier voor meer Sylvester.

www.sylvesterproductions.be

Meer van Sylvester :