Associaties

Jan 27, 2023, 11:31
Event Confederation heel tevreden met uitbreiding flexi-job

Event Confederation heel tevreden met uitbreiding flexi-job

13 oktober 2022

Event Confederation reageert opgetogen op de uitbreiding van het toepassingsgebied van de flexi-jobs. Zij waren al langer vragende partij om dat statuut verder uit te breiden om op die manier de nood aan extra werkkrachten wat te milderen.

In tijden waar veel mensen een extra cent willen bijverdienen én tegelijkertijd er een aanbod is van jobs dat zeer moeilijk wordt ingevuld, kan het statuut van flexi job een oplossing zijn. De eventsector is nu eenmaal een zeer arbeidsintensieve sector met veel nood aan tijdelijke medewerkers.

Op die manier wordt ook een discrepantie uit de wereld geholpen. Op grotere events mochten horecajobs eerder wel al werken met flexi’s terwijl andere werkgevers dat niet mochten. Dit zorgde voor een onwerkbare en valse concurrentie tussen werkgevers voor vaak vergelijkbare jobs of opdrachten. Deze tijd is straks dus voorbij.

Stijn Snaet: ‘We zijn heel blij dat de federale regering onze oproep heeft gehoord en werkgevers én werknemers die vooruit willen, op deze manier een oplossing bieden. Ondernemers kunnen vacatures invullen én kandidaten kunnen op een interessante manier bijverdienen in de leukste sector van het land’

Daarnaast is het pakket aan maatregelen naar bescherming van zelfstandigen en ondernemers broodnodig. De stijgende energiekosten, verhoging van de loonkosten, … ook de eventsector ontsnapt niet. Ingrijpen met steun is en was noodzakelijk.

Meer van Event Confederation :