Vaste & tijdelijke locaties

Oct 4, 2022, 6:44
FEBIAC bevestigt jubileumeditie van het Autosalon in januari 2023

FEBIAC bevestigt jubileumeditie van het Autosalon in januari 2023

30 juni 2022

Het annuleren van de editie van 2021, en de organisatie van een gedecentraliseerde variant in 2022, keert de Brussels Motorshow in 2023 in zijn vertrouwde vorm terug naar Brussels Expo. Organisator FEBIAC kondigde aan dat deze jubileumeditie zal plaatsvinden van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023.

“Zeer veel merken hebben al bevestigd aan deze jubileumeditie te willen deelnemen”, aldus Andreas Cremer, afgevaardigd bestuurder van FEBIAC. “Sinds de laatste fysieke Saloneditie 2020 is er heel wat veranderd in de sector die wij vertegenwoordigen, en het Salon is een unieke kans om alle nieuwe producten, onze innovatie en techniek - waaronder veel geëlektrificeerde modellen - aan het brede publiek voor te stellen. Wij ontvangen vandaag reeds de inschrijvingen en positieve feedback van de exposanten op de eerste kennismaking met het nieuwe concept. Dit laat ons toe de organisatie van deze 100ste editie met vertrouwen tegemoet te zien.”

Naast de producten en diensten die de exposanten op hun stands zullen tonen zal FEBIAC een aantal activiteiten ontwikkelen die deze jubileumeditie uniek zullen maken. “Natuurlijk zullen wij het 100ste Salon vieren zoals het hoort met specifieke “experiences”, bevestigt Gabriel Goffoy, Directeur Communicatie en Events bij FEBIAC. Daarnaast zullen wij de dimensie ‘consumenteninformatie’ verder ontwikkelen: de evolutie in onze sector is zo indrukwekkend dat er bijzonder veel te vertellen is. Ons doel is om met dit 100e Salon de toekomst in te luiden: het is geen vervolg op de 99 vorige edities, maar wel de eerste van een nieuwe reeks. Meer informatie over het nieuwe concept en de feestelijkheden zal in oktober 2023 bekend gemaakt worden.”

Om het succes van dit Salon kracht bij te zetten, doet FEBIAC beroep op een netwerk van partners zoals Brussels Expo, maar ook Fast Forward uit Gent, specialist in de organisatie van events en AddRetail uit Brussel voor het communicatieve luik. "Het succes van deze jubileumeditie is gebouwd op de ervaring en sterke motivatie van al onze partners; 100 jaar ervaring combineren met vernieuwende en externe inzichten geeft ons zeer boeiende perspectieven. Wij zullen klaar zijn voor de volgende 100 jaar”, voegt Goffoy er nog graag aan toe!