Vaste & tijdelijke locaties

Jul 6, 2020, 15:00
Würth Belux NV sluit jubileumjaar af in stijl

Würth Belux NV sluit jubileumjaar af in stijl

10 januari 2020

Würth Belux, de montagespecialist met hoofdkantoor in Turnhout, heeft zijn 55-jarig jubileumjaar in 2019 afgesloten in stijl met een optreden van het Festival van Vlaanderen.

Sinds 1 april 1964 heeft de Würth-Groep zijn eigen Belgisch - Luxemburgse vestiging gelegen aan de Everdongenlaan in Turnhout. Dit mocht in het feestjaar 2019 niet onopgemerkt voorbijgaan, het volledige jaar stond in het teken van dit jubileum. Als stijlvolle afsluiter stond voor alle medewerkers een optreden van het Festival van Vlaanderen op het programma met een speciaal gemaakte compositie.

Het Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen had de idee geopperd om een compositie te vervaardigen die materiaal van Würth als uitgangspunt had, ter ere van 55-jaar Würth Belux. De compositie werd in opdracht van Würth Belux concreet gerealiseerd en in première gebracht op 20 december 2019. Het werd uiteindelijk een werk voor piano, altviool, cello en fixed media. Met als titel Erz & Mond & Tat. Componist Sebastian Bradt startte met het opnemen van diverse geluiden die Würth-producten kunnen produceren, van boormachines tot vijzen en draadstangen. Dat was de basis waarmee hij aan de slag ging om een stuk te maken van een twaalftal minuten. Het is een spannend werk geworden dat erg filmisch aandoet en een groot publiek kan aanspreken. De titels van de verschillende delen van het werk verwijzen ook naar metaalbewerking: Das Gewinnen, das Tiefziehen, das Stanzen, das Sintern, das Verfestigen, das Galvanisieren, das Plattieren, das Sublimieren en das Durchhärten. De musici tijdens de première waren Jelle Vastershaeghe (piano), Sergio Agreda De Ro (altviool) en Eline Duerinck (cello).

“Gezien cultuur in het DNA van Würth zit, was dit de perfecte afsluiter voor ons succesvol jubileumjaar 2019 en brachten we onze medewerkers op een culturele creatieve manier in contact met onze producten”, besluit CEO Michel Oliebos.

Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit, ook bij de eigen medewerkers te creëren, liet Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in de Würth-Groep integreren.