Vaste & tijdelijke locaties

May 31, 2020, 20:03
The Arena Brussels

The Arena Brussels

24 oktober 2019

RSC Anderlecht heeft per 1 oktober de eventexploitatie van het Lotto Park exclusief toevertrouwd aan Arena Events. Arena Events staat sinds 2013 in voor de eventexploitatie van de Ghelamco Arena in Gent. 

De voorbije zes jaar bouwde Arena Events een uitgebreide expertise op in de exploitatie van voetbalstadia en ontwikkelde de strategische mogelijkheden ervan als platform voor B2B, B2C en HR events. Arena Events beschikt over een ervaren team van inhouse experten: zij staan garant voor een succesvolle logistieke productie en een creatieve eventstrategie die de mogelijkheden van de locatie maximaal inzet.

Arena Events faciliteert in de Ghelamco Arena ongeveer 250 events per jaar, door zijn modulaire aanpak kan dit zowel voor kleine intieme settings, prestigieuze gala’s als grote events van 5000 personen. Jaarlijks ontvangt het stadion ongeveer 50.000 gasten voor seminaries en congressen, persconferenties en productvoorstellingen, klantenevents, teambuildings, familiedagen en personeelsfeesten.

Dankzij deze unieke gecombineerde ervaring – stadionexploitatie en eventmanagement – is Arena Events de partner bij  uitstek om van het Lotto Park, ook buiten de dagen van de voetbalkalender, een bruisende eventsite te maken.

”Het Lotto Park heeft meerdere unieke troeven” vertelt Michiel Vanderheyden, CEO Arena Events. “Vooreerst de toegankelijke en centrale ligging, op twee minuten van de Brusselse Ring met ruime parking voor meer dan 500 wagens. Bijna een unicum in Brussel. Verder beschikt het Lotto Park over talrijke grote en kleine zalen, waarvan er heel wat onder het nieuwe bewind zijn opgefrist en omgetoverd tot multifunctionele eventruimtes met een aantrekkelijke styling. Daarenboven beschikken nogal wat zalen over knap meubilair dat aldus niet meer dient ingehuurd door eindklanten. Zo werden diverse sferen gecreëerd waaruit de klant modulair kan kiezen in functie van aantal deelnemers en doelstelling van het event. Hierin worden zij deskundig geadviseerd door een ervaren projectmanager die hen van A tot Z begeleidt. Tot slot geeft het voortdurende zicht op het veld een extra magische touch aan elk event”.

“Deze troeven, in combinatie met onze uitgebreide kennis rond de specifieke aanpak van events in voetbalstadia, zorgen ervoor dat we heel sterk geloven in het enorme potentieel van THE ARENA BRUSSELS. Onder deze naam zal deze eventsite voortaan opereren.

Inzake catering werkt The Arena Brussels samen met de ervaren cateraars J&M, Paulus en Leonard. De firma PLAY staat in voor de technische ondersteuning.

“Het Lotto Park is zoveel meer dan een voetbalstadion. We bieden bedrijven een uniek decor en een exclusief eventkader, waarin ze hun klanten, leveranciers en relaties een uitzonderlijke beleving kunnen aanbieden. Nu al zijn er talrijke partners van RSC Anderlecht die daar dankbaar gebruik van maken.” vertelt Emmanuel Rutsaert, Head of Sales bij RSCA. “Maar we willen onze locaties ook openstellen voor andere bedrijven.

Omdat we als voetbalclub uiteraard vooral focussen op onze sportieve activiteiten, hebben we voor de  exploitatie van ons stadion een nieuwe spits in het veld gebracht: Arena Events. Dit bedrijf beschikt over de nodige ervaring, knowhow én gespecialiseerde mensen om bedrijven in het Lotto Park te laten schitteren. Geen twijfel mogelijk dat u scoort dankzij de organisatie van Arena Events.”

Meer informatie? Bezoek onze website www.thearena.brussels of neem contact op met Michiel Vanderheyden via michiel@thearena.brussels 

Meer van The Arena :