Vaste & tijdelijke locaties

Apr 25, 2024, 14:55
Kunstenaars op twee wielen, acrobaten, evenwichtsperformers…

Kunstenaars op twee wielen, acrobaten, evenwichtsperformers…

08 mei 2015

Kunstenaars op twee wielen, acrobaten, evenwichtsperformers... Racen met motoren kan je op diverse manieren omschrijven, maar hoe je het ook draait of keert, het is en blijft ronduit indrukwekkend. Daarom is een bezoek aan Circuit Zolder, op 15, 16 en 17 mei, tijdens de Superbike IDM meer dan de moeite waard. De strijd is er enorm, het geboden spektakel van de bovenste plank, zoals we dat gewoon zijn van de Limburgse omloop. Midden mei is dus het weekend voor de motoren op Circuit Zolder en een reden om er niet bij te zijn, is er gewoon niet.

De IDM Superbike maakt deel uit van de internationale kampioenschappen met Superbike motoren. Het staat bijzonder hoog aangeschreven en trekt al jaren toprijders met diverse merken aan. Het internationale Duitse kampioenschap is tegelijkertijd ook een umbrella voor een reeks kampioenschappen, die samen een heel spektakel vormen, gaande van zeer standaard motoren, over de onwaarschijnlijk indrukwekkende Sidecars tot uiteraard de hoofdklasse, de Superbike zelf. Heel het weekend zijn er volle startvelden en races die van start tot finish beslecht worden.

"Het weekend van 15, 16 en 17 mei is hét weekend voor motorrijders op Circuit Zolder", legt Thierry Deflandre, Algemeen Directeur Circuit Zolder uit.

"De IDM Superbike is van Duitse origine, maar is ondertussen een internationaal gereputeerde serie, met topnamen uit heel Europa en ook heel wat verschillende merken. BMW, Ducati, Kawasaki, Yamaha en Honda zijn allemaal vertegenwoordigd in de topklasse. Overigens zien we bij de deelnemers ook het Belgische Van Zon-Remeha-BMW team, met als teambaas onze voormalige toprijder Werner Daemen en als drijvende kracht achter het team onze Mister Moto, Hans Van de Ven. Maar het weekend biedt nog zoveel meer, alleen al de verzameling motoren op de parkings loont de moeite."

Het team van Werner Daemen werd met de Duitser Markus Reiterberger vorig seizoen nog derde in de eindstand van het kampioenschap en zal dit seizoen zeker trachten om nog beter te doen.

Hoewel Ducati de voorbije jaren op Circuit Zolder zeer sterk was in de Superbike, mogen we ons dit seizoen aan een open strijd tussen de diverse toppers verwachten. Iedereen zal in de tweede wedstrijd van het seizoen, na de seizoensopener op 1 en 2 mei op de Lausitzring, zeker zijn kansen voor de titel nog hoog willen houden.

Circuit Zolder vormt samen met het TT Circuit in Assen en de Hungaroring, de enige buitenlandse verplaatsing van het Duitse kampioenschap. De techniciteit van de Limburgse omloop scoort hoog bij de gladiatoren van de twee wielen. Wie er de vorige edities bij was, weet dat de ene adembenemende race na de andere volgt en dat dankzij onder de categorieën Superbike, Superstock 1.000, Supersport 600 en niet te vergeten de sidecars.

Het spektakel start op vrijdag, met de diverse trainingen en vanaf zaterdagnamiddag staan de eerste races op het programma. Zondag wordt er dan heel de dag geracet, met om 11u50 en 15u15 de wedstrijden van de Superbike, telkens over 17 ronden.

Klik hier voor de timing

www.circuit-zolder.be

Meer van Circuit Zolder :

Circuit Zolder