Vaste & tijdelijke locaties

Apr 24, 2024, 7:32
Hotel Serwir: Werken aan de nieuwe uitbouw zijn afgerond

Hotel Serwir: Werken aan de nieuwe uitbouw zijn afgerond

08 december 2017

Een maand vroeger dan bij aanvang van de uitbreidingswerken gepland, kan Hotel Serwir uitpakken met een gloednieuwe annex aan het iconische hotelgebouw langs de Koningin Astridlaan in Sint-Niklaas. Op maandag 4 december 2017 werden de 24 state-of-the-art kamers in gebruik genomen.

Met de oplevering van de indrukwekkende aanbouw  - die in totaal zo’n 1000 m² beslaat -  werd een belangrijk investeringsproject afgerond.

“Een investering die zijn vruchten zal afwerpen,” aldus Serge Vermeersch, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Hotel Serwir. “Wij hebben de laatste jaren niet stilgezeten. De bestaande kamers werden grondig gerenoveerd, de technieken werden aangepakt, het gebouw werd geïsoleerd. Deze nieuwbouw vormt een sluitstuk. We blijven groeien. Niet alleen blijven hotel en brasserie een trekpleister voor privé- en zakenmensen in het Waasland en de ruime omgeving, we verwelkomen ook steeds vaker internationale gasten.”

Alles is voorzien

Architecte Francesca de Fonseca (Gent) slaagde er perfect in het nieuwe gebouw bij het bestaande te laten aansluiten, zowel qua esthetiek als wat de praktische verbinding tussen beide betreft.

Dimitri en Serge Vermeersch, broers die samen het management waarnemen van Stars of Flanders (eigenaar van onder meer Hotel Serwir), wilden geen enkele toegeving doen op vlak van kwaliteit. Interieur, comfort en technologische innovatie behoren dan ook tot de top van wat vandaag op de markt beschikbaar is.

“Van satelliettelevisie over wifi tot het meest moderne aircosysteem … alles is voorzien om het verblijf van al onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken.”

Positief verhaal

De bouw van het nieuwe kamercomplex verliep volgens het boekje. Niet alleen werd de timing gerespecteerd, ook de exploitatie en activiteiten van hotel en brasserie hebben er niet onder geleden.

“De keuze om geen extra verdieping bovenop het bestaande gebouw te voorzien, maar een apart blok te bouwen, was precies om die reden een bewuste keuze,” bevestigt het management. “Het cliënteel heeft amper gemerkt dat achteraan het terrein naarstig werd gewerkt.”

De familie Vermeersch houdt er in dit opzicht aan de uitbaters van het stedelijk zwembad te danken voor hun begrip. “We hebben het zo goed mogelijk proberen vermijden, maar op bepaalde momenten was er toch wel enige parkeeroverlast. Gelukkig konden we dan rekenen op de goede verstandhouding met onze buren.”

Dat een hogere kamerbezetting eveneens leidt tot een goed draaiende brasserie, kan nu al geruime tijd worden vastgesteld. De actuele uitbreiding van de hotelcapaciteit zal die bezettingsgraad alleen maar ten goede komen, net als de tewerkstelling. Hotel Serwir voorziet de aanwerving van zeven nieuwe medewerkers in verschillende functies. “Zij zullen zich aansluiten bij onze huidige medewerkers: een fantastisch team van 37 medewerkers. Uiteindelijk vormt het personeel de schakel tot succes”, aldus Vermeersch.

Vermeersch: “Ons cliënteel zijn vaak binnen- en buitenlandse gasten van ondernemingen in de nabije bedrijvenzones in Sint-Niklaas, Lokeren, Beveren, Bornem en Puurs, maar ook havenbedrijven uit Antwerpen kiezen steeds vaker voor Hotel Serwir. Dankzij de uitbreiding kunnen we hen voortaan in nog grotere getale verwelkomen.”

Hotel Serwir
Koningin Astridlaan 57
9100 Sint-Niklaas
www.serwir.be