Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 14:47
De Grand Chapiteau van Cirque Du Soleil siert de Heizel

De Grand Chapiteau van Cirque Du Soleil siert de Heizel

03 september 2015

Op 31 augustus 2015 werd de zeer herkenbare Grand Chapiteau van Cirque du Soleil opgezet op de Heizel in Brussel. Ruim 100 mannen en vrouwen zette manueel en simultaan honderden tentpalen recht, waardoor de zeer herkenbare witte Cirque du Soleil tent zijn finale vorm kreeg. De Canadese, Quebecaanse, Belgische en Cirque du Soleil vlag bovenop de tent vormen letterlijk de kers op de taart.

De iconische Grand Chapiteau zal op de Heizel blijven staan van 10/09 tot en met 25/10 voor de voorstelling van AMALUNA. De artiesten zelf worden vanaf 9 september in Brussel verwacht om zich voor te bereiden op de première die op donderdag 10 september zal plaatsvinden.

Enkele facts & figures

  • De opbouw van de hele site neemt acht dagen in beslag, de afbraak drie dagen. Dit omvat de opstelling van de Big Top, de VIP tent, de inkom- en artiestententen, de box office, de mobiele kantoren en een keuken en eetruimte voor de artiesten en de crew.
  • In totaal vervoeren 65 vrachtwagens bijna 2.000 ton aan uitrustingen voor het spektakel van Amaluna. Enkele van deze trucks worden gebruikt als opslagruimte en ateliers.
  • De tent werd ontworpen door een team van Canadese ingenieurs en vervaardigd door een Frans bedrijf gespecialiseerd in zeilen en big top-tenten: Les Voileries du Sud- Ouest.
  • Het doek van de tent en de elf tunnels wegen ca. 5.227 kg.
  • De Big Top is 65 m hoog, heeft een diameter van 51 m en wordt ondersteund door vier masten van elk 25 m hoog.
  • De Big Top biedt plaats aan meer dan 2.600 toeschouwers en er is een team van meer dan 100 personen nodig ze op te zetten.
  • De Big Top, de artiestentent en de VIP Rouge tent zijn volledig geklimatiseerd.
  • De artiestentent beschikt over een ruimte voor de kostuums, de loges van de artiesten, een trainingsruimte met toestellen en een fysiotherapiezaal.
  • De keuken vormt het hart van het dorp. Er worden niet enkel dagelijks 200 à 250 maaltijden geserveerd (zes dagen per week), maar het is ook de ontmoetingsplaats voor de artiesten en de crew.

De iconische Grand Chapiteau staat van 10/09 tot en met 25/10 opgesteld op de Heizel in Brussel (op parking E - tegenover Paleis 12).

Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna
of telefonisch via het gratis nummer 00 800 15 48 0000 / vanaf mobiel 26 20 04 81

Meer van Firestarter Brussels Expo :

Firestarter/Brussels Expo