Vaste & tijdelijke locaties

Apr 24, 2024, 18:43
AMALUNA gaat van start met grootse première

AMALUNA gaat van start met grootse première

11 september 2015

Op 10 september genoten honderden genodigden van de Belgische première van AMALUNA, de nieuwste show van Cirque du Soleil, in de iconische Grand Chapiteau. Onder de gasten heel wat bekende gezichten als Ann Lemmens, Jani Kazaltsis, Francesca Vanthielen, Phara Deaguirre, Eva Daeleman, Christophe Deborsu, Staf Coppens en vele anderen. Ook de Ministers Philippe Muyters en Jacqueline Galant maakten hun opwachting. Allen genoten van de indrukwekkende show die een viering is van de liefde en een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw.

AMALUNA neemt haar publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door Godinnen en geleid door de cycli van de maan. Hun koningin, Prospera, leidt de ceremonie voor het volwassen worden van haar dochter door een plechtigheid die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert.

In de nasleep van een storm die Prospera had veroorzaakt, landt er een groep jongemannen op het eiland. Dit zet een episch, emotioneel liefdesverhaal tussen Prospera's dochter en een moedige jonge bewonderaar in gang. Hun liefde zal echter op de proef worden gesteld. Het koppel komt voor verschillende zware beproevingen te staan en ze zullen ontmoedigende tegenslagen te verwerken krijgen voordat ze wederzijds vertrouwen en harmonie vinden.

AMALUNA is de 33e productie van Cirque du Soleil. De cast bestaat voornamelijk uit vrouwelijke artiesten, met een 100% vrouwelijke live band. AMALUNA begon in mei 2015 aan zijn Europese tournee. Na een stop in Madrid en Tarragona, heeft Cirque du Soleil zijn tenten opgeslagen in Brussel.

De iconische Grand Chapiteau staat op de Heizel opgesteld (net naast Paleis 12)
en dit van 10 september t/m 25 oktober

Tickets zijn te bestellen via de website www.cirquedusoleil.com/amaluna
of telefonisch via het gratis nummer 00 800 15 48 0000 / vanaf mobiel 26 20 04 81

Sponsors

Amaluna wordt met trots gepresenteerd door DHL en Xerox.

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil ontstond in 1984 uit een twintigtal straatartiesten en vormt vandaag een grote organisatie die vanuit Québec hoogstaand en artistiek entertainment brengt.
De Cirque du Soleil familie telt zo'n 4000 werknemers, waaronder 1300 artiesten, afkomstig uit meer dan 50 verschillende landen. Cirque du Soleil bracht ondertussen al bijna 155 miljoen bezoekers in verrukking, in meer dan 300 steden in meer dan veertig landen op zes continenten.

Meer informatie over Cirque du Soleil vindt u op www.cirquedusoleil.com

Meer van Firestarter Brussels Expo :

Firestarter/Brussels Expo