Vaste & tijdelijke locaties

Apr 20, 2024, 7:42
OZA in Hotel BLOOM! tijdens Design September

OZA in Hotel BLOOM! tijdens Design September

27 augustus 2015

OZA is een creatief platform dat als doel heeft samenwerkingen te creëren tussen ambachtslieden, designers en artiesten vanuit Anatolië. Het hoofddoel is om eeuwenoude ambachttechnieken in stand te houden gezien deze meer en meer verdwijnen in deze moderne tijden. Van 10 tot 30 september tijdens Design September, zal een unieke collectie worden tentoongesteld in de Penthouse Art Space van Hotel BLOOM!

OZA is een creatief merk dat o.a. meubilair, textiel en kleine accessoires produceert. Al deze producten worden ontworpen in verschillende delen van de wereld en worden volledig of gedeeltelijk in Turkije geproduceerd. OZA betekent, in oud Turks, een primordiale entiteit, die tijdloos en eeuwig is.

OZA is en zal altijd een project in ontwikkeling blijven. Dit is wat het zo anders en sterk maakt. Maar als andere projecten, is het ontstaan uit een idee. Het geloven. Het geloven in een hechte samenwerking tussen mensen van verschillende culturen en generaties. Het geloven in dat het een voorbeeld kan zijn voor de wereld, door op kleine schaal te produceren en consumeren, en het blijven ondersteunen van het waardevolle werk van kunstenaars dat met uitsterven bedreigd wordt. Het geloven in menselijke creativiteit, in de waarde van de know-how van vroeger en de nood aan het behoud ervan, zodat de wereld niet niet eenzijdig en uniform wordt.

OZA gelooft in de rijkheid aan kleuren materialen en dromen die deel uit maken van de geschiedenis van de mensheid.. Hoe meer kleur, hoe beter. Hoe meer interactie, hoe beter.

Tugce (Ugce Tugran) is de oprichtster van OZA. Ze coördineert het project, treedt op als investeerder en creatieve facilitator tussen de werelden van artiesten, designers en ambachstlieden. Geboren en getogen in Izmir, maar geleefd en gewerkt Istanbul en Brussel. Haar professionele and academische achtergrond omvatten uiteenlopende onderwerpen en terreinen zoals project management, milieu campagne en antropologie. Ze gelooft dat de wereld behoefte heeft aan interactive op menselijk niveau en ethische overweging als het gaat om de productie. En zo probeert zij haar bescheiden deel bij te dragen.

www.oza-design.com

Tijdens Design September verschillende werken van OZA worden tentoongesteld in de Penthouse Art Space, op de bovenste verdieping van Hotel BLOOM!

Van 10 september – 30 september 2015
Geopend op vrijdag, zaterdag en zondag: 11:00-18:00 / gratis toegang
Van maandag tot vrijdag op afspraak: askme@oza-design.com of +32 (0) 487 563 799

Openingsavond: donderdag 10 september 18:00-22:00

Locatie :

Hotel BLOOM!
Koningsstraat 250
1210 Brussel
www.hotelbloom.com

(Metro Botanische Tuin)

Meer van Hotel BLOOM! :

Hotel BLOOM!