Vaste & tijdelijke locaties

Apr 26, 2024, 17:54
4de Chocoladesalon van Brussel van 10 tot 12 februari 2017 in Tour & Taxis

4de Chocoladesalon van Brussel van 10 tot 12 februari 2017 in Tour & Taxis

18 november 2016

Voor het vierde opeenvolgende jaar, en na het succes van de vorige edities, is Brussel weer gastheer voor het Chocoladesalon van 10 tot 12 februari 2017. De Belgische chocolade staat weer in al zijn vormen en uitzichten in de belangstelling. Dit jaar gaat het Salon door in Tour & Taxis. Meer dan 110 exposanten - chocolatiers, chef-patissiers, banketbakkers, designers en cacao-experts - zorgen er op 5.000 m2 voor een lekker en opbeurend verwenmoment.

In het hart van de chocola klopt een ziel van cacao

Het thema van deze nieuwe uitgave, “In het hart van de chocola klopt een ziel van cacao”, brengt de nieuwigheden van de cacaowereld voor het voetlicht. We brengen een hulde aan de creativiteit, het avant-gardisme en de capaciteit tot vernieuwing van dit beroep.

Een nieuwe tentoonstelling “De Trends van de Patisserie” laat ons kennismaken met de banketbakkerij van vandaag en morgen, tussen traditie en vernieuwing:

  • Mo Lamkoref, een banketbakker uit Antwerpen, stelt zijn collectie cupcakes voor, zijn topproduct, die hij in een waaier van smaken aanbiedt in zijn boetiek Momade.
  • Chloé et Candice, de twee drijvende krachten achter Coco Donuts in Brussel, onthullen hun concept aan het brede publiek op het Salon: “homemade” donuts met een Belgische toets, met speculaas, cuberdons, zwarte en witte chocolade, met caramel met gezouten boter, ...

Het expositiegedeelte voor “Jonge Talenten”, gesponsord door de Stad Brussel, is voor deze nieuwe uitgave ook weer van de partij, en stelt ons graag de nieuwe, veelbelovende ambachtslui van de Brusselse regio voor.

U kunt natuurlijk ook alle productiestadia van cacao tot chocolade ontdekken. De firma Callebaut stelt hiervoor een reconstructie van een productielijn ter beschikking.

Een permanente show voor iedereen

Gedurende drie dagen stelt het Salon een compleet programma voor, met ludieke en didactische animaties voor groot en klein.

Modeshow van jurken in chocolade: “Back to the future”. In dit thema stellen chocolatiers en designers nu ook als duo hun collectie jurken in chocolade voor 2017 aan u voor. Hun creaties worden in avant-première onthuld op de officiële openingsavond van donderdag 9 februari, en vervolgens aan het grote publiek voorgesteld tijdens een dagelijkse modeshow om 17.00 u. Onze Belgische talenten zijn dit jaar onder andere: Laurent Gerbaud & Patou Saint Germain, Nadia Flecha Guazo (Chokolate), Valentino & Débora Velasquez, Didier Smeets & Maxime Edward Royen, Leonidas, Jean-Philippe Darcis & Lauranne De Jaegher, Chocolaterie Bruyerre & Mélissa Martin Ciudad, het Chocolademuseum & la Maison Buissonière, Leonidas met Jean-Luc Decluzeau, Coco Donuts & de studenten van de Haute École Francisco Ferrer, van de scholen Atelier Lannaux en HELMo.

Receptendemonstraties: Op het podium van de 'Pastry Show' wisselen de grootste chef-patissiers en meester-chocolatiers elkaar elk uur af om live hun beste chocoladerecepten voor te stellen en hun professionele tips met u te delen. Volgende namen werden al aangekondigd: Christophe Hardiquest (Bon Bon**), Pierre Résimont (L’Eau Vive**), Eric Fernez (D'Eugénie à Émilie**), Michel Van Caulewaart (Le Pilori*), Isabelle Arpin (WY), Hendrik Dierendonck, Dominique Persoone, Maison Dandoy, Nadia Sammut (L’Auberge de la Fenière), Eric Martin (Restaurant Lemonnier), Steven Vandeparre, Jérôme Grimonpon, Jean-Philippe Darcis, Generous, Darling’s Cupcakes, Didier Smeets, Jean-Philippe Watteyn, Tienchin Chi (Esprit Bouddha), Vincent Callier, Turan Ucar (Gaston) en Plaisir Gourmand.

Speciaal voor Valentijn zal L'Alchimie du Chocolat, een chocolatier die werd geselecteerd voor de Gault & Millau 2016, live hartvormige pralines maken.

Conferenties en Degustaties: het publiek kan zijn kennis over chocolade perfectioneren, en alle nuances van cacao ontdekken op de geanimeerde conferenties. Chocolade-experts en -fanaten zijn uw gastheer op het podium van de Cacao Show.

Workshops: steek uw handen uit de mouwen op nooit eerder geziene workshops. Voor de echte liefhebbers van patisserie stelt chocolatier Jean-Philippe Darcis aan zijn stand geprivilegieerde Master Classes voor, gevolgd door degustaties.

Onze 6- tot 12-jarigen kunnen dan weer genieten van speciaal aan hun leeftijd aangepaste workshops in Chocoland met  de Belgische Chocoladeroute en Ceria.

Signeersessies: Door een partnerschap met de befaamde Brusselse boekhandel Filigranes kunnen de bezoekers op het Salon de laatste culinaire uitgaves voor lekkerbekken ontdekken, en zelfs recent uitgegeven boeken over gastronomie, chocolade en gebak laten signeren.

Zonder de tentoonstellingen met Choco-Story Brussels en de Belgische Chocoladeroute de chocoladestandbeelden en andere happenings voor zoetekauwen te vergeten!

Praktische informatie

Waar?

Tour & Taxis – Sheds 3 en 4
Havenlaan 86c
1000 Brussel

Wanneer?

Van vrijdag 10 februari tot en met zondag 12 februari 2017
Open van 10.00 tot 19.00 op vrijdag en zaterdag en van 10.00 tot 18.00 op zondag

Toegangsprijs

Volwassene: 8,50 € op vrijdag / 10 € op zaterdag en zondag
Kinderen van 3 tot 12 jaar: 5 €
Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar
Senior (vanaf 60 jaar) : 8,50 €
Studenten (op vertoon van een studentenkaart): 8,50 €
Family pack (2 volwassenen + 2 kinderen tussen 3 en 12 jaar): 25 €

Koop uw tickets online via brussels.salon-du-chocolat.com

Bereikbaarheid

Metro: MIVB - Lijnen: 2 & 6 - Station:  IJzer
Tram: MIVB - Lijnen: 51 - Halte: Sainctelette
Bus: MIVB - Lijnen: 14, 15, 89 - Halte: Picard / Lijnen: 14, 15 - Halte: Tour & Taxis / Lijnen: 57, 88 - Halte: Steamers
Bus: DE LIJN Lijnen 129, 620 – Halte Ribaucourt / Lijnen 213, 214, 230, 231, 232, 233, 240, 241, 242, 243, 245, 246, 250, 251, 260 – Halte: Sint-Jans-Molenbeek - Ribaucourt

U kunt ook parkeren op de betaalparking van Tour & Taxis

Bezoek ons op internet en Facebook 

brussels.salon-du-chocolat.com

www.facebook.com/SalonChocolatBE