Vaste & tijdelijke locaties

Mar 29, 2024, 14:43
Unieke combinatie van imposante architectuur en compacte seminarieruimtes

Unieke combinatie van imposante architectuur en compacte seminarieruimtes

09 mei 2016

ESC houdt masterclass Microsoft Sharepoint in Exit5

Met 8 sessies per jaar - van algemeen inspirerend voor 60 personen tot specifiek technische opleidingen voor 15 specialisten - is IT-bedrijf ESC steeds vaker op zoek naar geschikte eventlocaties over heel Vlaanderen. “Uit respect voor onze 650 actieve klanten verspreid over heel Vlaanderen spreiden we onze seminaries anders dan vroeger over verschillende event-locaties. Exit5 is daar één van”, legt Stefan De Cuyper (sales consultant & marketing ESC) uit.

Inspirerende masterclass ontbijtsessie

Als één van de belangrijke  klanten van ESC, was Exit 5 - de evenementenruimte in het hoofdkantoor van het Waregemse bedrijf - een voor de hand liggende locatie voor de laatste masterclass ontbijtsessie. “Al hoeft dit niet per se een voorwaarde te zijn,” nuanceert Stefan De Cuyper. “Maar toch is het volgens ons mooi meegenomen om opleidingssessies bij klanten te kunnen organiseren omdat het toch een blijk geeft van wederzijds vertrouwen.”

Imposante architectuur met besloten ruimtes

Stefan De Cuyper: “De unieke troef van Exit5 is dat in het architecturaal impostante gebouw toch enkele compacte ruimtes beschikbaar zijn voor sessies van om en bij de 50 aanwezigen. En dat vind je niet vaak. Op architecturaal imposante locaties moet je het meestal doen met enorme aula’s voor een paar honderden toehoorders. Compacte zalen vind je er meestal niet terug. Hier vind je die combinatie wel, terwijl de verschillende ruimtes toch nog tot één grote zaal voor 200 mensen omgetoverd kunnen worden. En dat maakt van Exit5 een flexibele locatie voor heel uiteenlopende events.”

“Hier vinden we dan ook echt het type ruimte - mooi en technisch goed uitgerust - dat wij nodig hebben voor de technische sessies die wij geven,” aldus Stefan De Cuyper. “Voor elk van de 8 sessies die we plannen per jaar, zijn we specifiek op zoek naar locaties op maat van het aantal deelnemers dat we verwachten.” 

Binnen- buitengevoel

Naast de seminarieruimte op zich is het vooral ook de ‘innovation corner’ van Exit5 die als onthaalruimte voor deze ontbijtsessie hoge ogen gooit. “Kunnen binnen- en buitenstappen in of uit de zaal waar een seminarie doorgaat is wat mij een enorme troef,” verduidelijkt De Cuyper. “Je moet kunnen ‘uitbreken’ tijdens een pauze van, voor en na een sessie. De beslotenheid van de seminarieruimtes is ideaal om een publiek geconcentreerd te houden. En dat staat dankbaar in contrast met de luchtigheid, het overvloedig binnenvallende daglicht, de creativiteit en openheid van deze aanpalende ruimte, die je zelf naar believen kan invullen.”

Bereikbaarheid

Met klanten verspreid over heel Vlaanderen, speelt bereikbaarheid voor ESC uiteraard een belangrijke rol. Maar visibiliteit is volgens De Cuyper zo mogelijk nog belangrijker. “Wie eerder al de E17 nam tussen Gent en Kortrijk, herkent het imposante Renson-gebouw onmiddellijk en ook de naam Renson op zich doet bij velen een belletje rinkelen. Dat is uiteraard mooi meegenomen wanneer een uitnodiging voor een sessie in de bus valt,” verduidelijkt hij. “Waregem is verder qua ligging ook een echte aanrader, vlak op de grens van Oost- en West-Vlaanderen.”

www.exit5.be - exit5@renson.be

Meer van Renson Exit 5 :

Renson Exit 5