Event management

Jan 22, 2022, 10:24
Oostende inspireert meeting planners
© Nick Decombel

Oostende inspireert meeting planners

05 november 2019

Op 22 oktober organiseerde Meet in Oostende een inspiratiedag voor meeting professionals. De bijna 100 deelnemers kregen er een pak interessante informatie, heel wat inspiratie,… en een dosis gezonde zeelucht voorgeschoteld.

De bijna 100 deelnemers werden ontvangen in Kursaal Oostende voor een reeks interessante sprekers. De aftrap werd gegeven door trendwatcher Tom Palmaerts, die vertelde in welke richting de maatschappij evolueert, en hoe meeting planners hier op kunnen inspelen. Evelyn Bardyn, van conventiebureau Visit Flanders, legde daarna uit hoe Vlaanderen wereldwijd wordt gepromoot als congresbestemming. Het zal niemand verbazen dat erfgoed en erfgoedlocaties hierbij een cruciale rol spelen. Gerrit Jessen sloot de voormiddag af met een uiteenzetting over de EventCanvas methodologie.

Voor de lunch kregen de gasten de kans om even het strand op te trekken. Sommigen waagden zich zelfs met hun voeten in het water. Het lunchbuffet was dan weer een ideale gelegenheid om te netwerken en kennis te maken met enkele lokale stakeholders.

Voor de namiddagsessie werd de groep opgesplitst. Freek Stevens gaf een interessante kijk op sociale media, terwijl Pieter Jan Jordaens indruk maakte met zijn presentatie over Blue Energy. Ten slotte was er nog een Q&A tussen de moderator Samme Allen en Peter Craeymeersch , algemeen manager van Toerisme Oostende, die toonde hoe Oostende de afgelopen jaren is veranderd, en welke richting de stad in de toekomst uit gaat.

© Foto’s: Nick Decombel

Meer van Meet in Oostende :