Event management

May 24, 2019, 1:10
Bowling Brands rekende op Trimex voor de uitvoering van de ‘Catmobil’

Bowling Brands rekende op Trimex voor de uitvoering van de ‘Catmobil’

20 september 2018

Een rondrijdende kat, dat was de opdracht die het Antwerpse communicatiebureau Bowling Brands kreeg van GAIA. Nooit gezien in het Belgische, of zelfs in het Europese straatbeeld. Enkel de Amerikaanse voorbeelden gaven inspiratie voor het ontwerp! Geen eenvoudige opdracht. Bij de selectie van de mogelijke partners dacht Bowling terug aan eerdere succesvolle samenwerkingen. Denk maar even aan ‘De Kus’ in Hasselt. Zo vertrouwden ze, na een offerteronde, de job vol vertrouwen toe aan Trimex, een partner die de uitdaging met veel plezier aannam.

Jarenlange ervaring

Ludo Vanstreels van Trimex: “Ervaring leert me dat er strenge wetten zijn in België, je mag niet zomaar met eender wat de weg op. Onze Catmobil moest zo ontworpen worden dat ze voldeed aan de Belgische normen. Daarom deed ik een beroep op de stationschef van de autokeuring in Eksel. De bestelwagen kreeg een kattendak, helemaal volgens de wetten en regels. In deze technische ontwerpfase kwamen we ook snel de volgende uitdaging tegen: het gewicht! Het spektakelstuk bovenop kon snel zorgen voor overgewicht en de stabiliteit moest gegarandeerd worden.”

Vriendelijke kat

Ludo: “Het basisontwerp was klaar. Nu was het tijd voor de realisatie. Bowling Brands zorgde voor het grafisch ontwerp en zo kreeg de technische tekening het uitzicht van een vriendelijk kat. De bouw kon beginnen. Opnieuw met specialisten, natuurlijk! Een beeldhouwer, met heel wat ervaring in verschillende materialen, die reeds in een aantal grote pretparken gewerkt had, ging aan de slag. Kleur werd aangebracht door een internationale airbrush-kunstenaar. Eén voor één toppers in hun job en dat zie je in het resultaat!”

Volste vertrouwen

Marilyn Blondé van Bowling Brands: “Ik ben blij dat het zo vlot verlopen is! Dankzij Ludo had ik het volste vertrouwen in een goede afloop van het project. Na amper vier productieweken kon de ‘Catmobil’ naar de keuring. Een weekje later kon GAIA starten met de zomertour….. en of het een succes was!”

Heb jij net als Marilyn een groter (of kleinere) uitdaging? Kies voor een partner waar je op kunt vertrouwen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

www.trimex.be

Meer van Trimex :

Trimex