Event management

Jun 21, 2018, 18:32
Eurostar lanceert eerste virtual reality-ervaring in de trein: ‘Eurostar Odyssey’

Eurostar lanceert eerste virtual reality-ervaring in de trein: ‘Eurostar Odyssey’

12 juli 2017

Op avontuur diep in de zee met smartphones en VR-kijkers

Eurostar pakt vanaf vandaag uit met ‘Eurostar Odyssey’, het eerste virtual reality-avontuur dat de reiservaring in de trein naar Londen nog indrukwekkender maakt. Speciaal ontworpen kijkers worden tijdens de piekperiodes in de zomer uitgedeeld aan gezinnen.

Terwijl reizigers met hoge snelheid onder het Kanaal door zoeven, kunnen ze voor het eerst de verborgen diepten van de zeebodem ontdekken in een virtuele wereld vol zeedieren, gezonken schatten en mysterieuze schepen.

Deze unieke ervaring werd gecreëerd om kinderen en jongeren (van geest) de reis naar hartje Londen in een nieuwe dimensie te laten ontdekken. Het avontuur is beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans op het gratis entertainmentkanaal van Eurostar. Reizigers kunnen inloggen met hun iPhone of Android-apparaat en meteen in de ontdekkingstocht duiken.

Rechtstreeks op hun smartphone of via de kijker zien reizigers het dak van de virtuele trein in een glazen plafond veranderen en komt de onderwaterwereld rond de trein tevoorschijn. Twee ontdekkingsreizigers, Rose en Benoit, begeleiden hen op een tocht boordevol piratenlegendes, ontmoetingen met bevallige zeemeerminnen en zelfs een bijzonder sociale inktvis. Via een extra spelelement kunnen reizigers de zeedieren op hun tocht verzamelen en meer over hen te weten komen.

Nick Mercer, commercieel directeur bij Eurostar: “Onze reizigers vragen vaak of ze de vissen kunnen zien wanneer ze door de Kanaaltunnel reizen. We zijn uitermate blij dat we dit als eerste reisbedrijf mogelijk kunnen maken via een meeslepende 3D-ervaring. Tijdens de zomermaanden zullen we gratis kijkers aan onze reizigers uitdelen zodat zij onder het Kanaal een heus onderwateravontuur kunnen beleven. Waarom nog vliegen naar Londen als de hele familie zoveel plezier kan beleven in de trein?”

Eurostar Odyssey is beschikbaar in alle nieuwe e320-treinen en gerenoveerde e300-treinen via het gratis digitaal entertainmentkanaal en rechtstreeks op het mobiele toestel van de reiziger. Het is beschikbaar op het traject tussen Londen en Brussel, Rijsel, Parijs, Lyon en Zuid-Frankrijk.

Dankzij de wifi in deze treinen is ook meer dan 300 uur aan films, series, documentaires en spelletjes gratis te bekijken via dat entertainmentkanaal.

Een voorsmaakje van Eurostar Odyssey vind je hieronder.

www.eurostar.com