Event Destinations

Apr 19, 2024, 2:25
Noordzeetop komt samen in Oostende

Noordzeetop komt samen in Oostende

26 april 2023

Oostende had op 24 april de eer en het genoegen de Noordzeetop te mogen ontvangen. Regeringsleiders uit negen landen kwamen er samen om hun ambities rond een klimaatneutrale energieproductie tegen 2050 te bespreken. Met succes, want alle landen tekenden de ‘Ostend Declaration’.  Oostende blikt zo terug op een geslaagde North Sea Summit.

Ostend Declaration

Het plan omvat verschillende acties om de Noordzee om te vormen tot één grote groene energiecentrale. Zo zullen de verschillende landen investeren in nieuwe windmolenparken en de verbinding tussen de energie-eilanden.

De pioniersrol van Oostende

Het is uiteraard geen toeval dat Oostende uitgekozen werd voor deze Europese topontmoeting. Het Belgische deel van de Noordzee telt momenteel 399 operationele windturbines, die door verschillende bedrijven onderhouden worden vanuit de haven van Oostende. De Stad aan Zee is bovendien uitgegroeid tot een broedplaats voor kennis en innovatie en mag zich dan ook een pionier noemen op het vlak van blauwe economie. We bevorderen zo de economische groei door op een duurzame manier gebruik te maken van de natuurlijke hulpbronnen die de Noordzee te bieden heeft.

Oostende congresstad
Oostende kon met de North Sea Summit haar titel als pionier in de blauwe economie nogmaals in de schijnwerpers zetten. Ook als congresstad konden we laten zien heel wat in onze mars te hebben. Zo kon onder meer het Fort Napoleon uitblinken als één van onze vele toplocaties.

Zowel voor kleine als grote groepen beschikt Oostende over een uiterst divers aanbod aan vergader- en congresmogelijkheden. Bovendien is de Stad aan Zee vlot bereikbaar en valt er het ganse jaar heel wat te ontdekken en beleven. Oostende is dan ook de ideale bestemming om meetings en congressen te organiseren. Benieuwd wat we allemaal te bieden hebben? Ontdek het hier

Meer van Meet in Oostende :