Event Destinations

May 20, 2022, 9:02
Corsica heeft alle ingrediënten voor een geslaagde MICE-reis (deel 2)

Corsica heeft alle ingrediënten voor een geslaagde MICE-reis (deel 2)

19 april 2022

In oktober 2021 ontdekten we in opdracht van Experience magazine met eigen ogen de vele troeven die Corsica, l’Île de Beauté, kan aanbieden om van uw volgende MICE-reis een succes te maken. Hier volgt deel 2 van ons reisverslag. Deel 1 gemist ? Dan kunt u dit hier terugvinden.

Nadat we tijdens quasi ons gehele verblijf op het eiland in de buurt van de zee hebben vertoefd, is het nu eindelijk tijd om zelf het water op te gaan. In de Port Tino Rossi gaan we aan boord van de Grande Zot. Deze zogenaamde ‘schoener’ is een tweemastig zeilschip van 16 meter lang, dat gebouwd werd volgens plannen uit de 18de eeuw. Onder begeleiding van kapitein Stéphane Ferré en zijn bemanning kunnen kleine groepen kennismaken met de geheimen van het zeilen, en mee de handen uit de mouwen steken om de 166 vierkante meter zeiloppervlak tijdig op te halen en neer te laten. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op de Grande Zot met een hapje en een drankje te genieten van weer, wind en water.  

Rijke Corsicaanse keuken

De Corsicaanse gastronomie is een van de onbetwiste troeven van het eiland. Daarom trekken we naar L’Auberge du Prunelli, een herberg met een authentieke sfeer, voor een kennismaking met de lokale keuken. De charcuterieplank met specialiteiten zoals coppa (varkensrug), figatellu (leverworst), lonzu en prisuttu (ham) is een echte klassieker die je overal tegenkomt. Over het hele eiland zijn er ook verschillende schapen- en geitenkazen te vinden, waarvan Brocciu de meest gekende is. Vleesliefhebbers kunnen rekenen op gerechten op basis van kalfsvlees of (wild) varken. En als toetje houden de Corsicanen van zoetigheden zoals Fiadone (kaastaart op basis van Brocciu), en Canistrelli (koekjes).

Ontspannen sfeer

De laatste nacht op Corsicaanse bodem brengen we door in Villa Kirssis, gelegen op het schiereiland Isolella, onder de schaduw van de Genuese toren (die u tijdens een ochtendloop, of een ander vrij moment zeker even een bezoekje moet brengen). In dit hotel vindt u geen lange eindeloze gangen, maar heeft elke kamer een eigen buitendeur, die uitgeeft op een klein terrasje, met uitzicht op het water. Geen strak, zakelijk hotel, maar een plek die vakantie en ontspanning ademt. De cocktailbar, het buitenzwembad én het privéstrand maken het plaatje compleet.

Gevangenis als eventlocatie

De laatste ontdekking van deze driedaagse doen we in Coti-Chiavari, zo’n 30 km ten zuiden van Ajaccio. Hier vinden we een oude gevangenis, die dateert uit het midden van de 19de eeuw. Van het immense complex blijven vandaag enkel nog de voederschuur en de kelders over. Het gebouw, dat zich bevindt op een groot plateau met een prachtig uitzicht op de golf van Ajaccio, wordt tegenwoordig gebruikt als evenementenlocatie. De grote, karaktervolle binnenruimte van de voederschuur biedt oneindig veel mogelijkheden voor allerhande feesten en events, en ook buiten is er een zee van ruimte om gasten te ontvangen in gevarieerde settings.

Lokale ondersteuning van ervaren DMC’s

Wie voor zijn medewerkers, klanten of prospects een spannende reis naar Corsica wil organiseren, hoeft niet blind te varen. Het eiland telt verschillende DMC’s – zoals bijvoorbeeld Event’Com, dat onze trip heeft begeleid – die u wegwijs maken in het aanbod van hotels, locaties, activiteiten en partners. Daarnaast kan ook het Conventiebureau van het agentschap Toerisme van Corsica u adviseren en ondersteunen bij uw initiatieven op het eiland. Uiteraard kan een verblijf op Corsica helemaal op maat worden uitgewerkt. Deze kennismaking is dan ook maar één voorbeeld van een menu dat met het rijke aanbod aan ingrediënten kan worden samengesteld. Welk recept u ook kiest, u mag ervan uitgaan dat het steeds zal smaken: een warme ontvangst, culinair genieten, unieke locaties,  bijzondere outdooractiviteiten en een bijzonder aangenaam klimaat.

Het aanbod van Air Corsica

Corsica is ideaal gelegen in het hart van de Middellandse Zee, op minder dan twee uur vliegen van de belangrijkste Europese hoofdsteden. Vanuit de luchthaven van Charleroi Brussels South biedt Air Corsica van april tot oktober vluchten aan naar Ajaccio, tot zes keer per week. In diezelfde periode wordt er ook naar Bastia gevlogen, tot vier keer per week. Later in het seizoen worden ook nog vluchten aangeboden naar Figari (vanaf eind mei) en Calvi (vanaf juli).

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Agentschap Toerisme van Corsica
www.visit.corsica

Reis georganiseerd door de DMC Event Com
www.eventcom.corsica

© Foto’s: JM Hubert, Sylvain Alessandri & Experience Magazine