Event Agencies

Dec 7, 2023, 14:18
Een ervaren versterking voor FOLKS

Een ervaren versterking voor FOLKS

31 oktober 2023

Na carrière van tien jaar bij Red Bull – in binnen- en buitenland – is John Jeanquart terug in België, waar hij in april aan de slag ging als Head of Marketing & Com bij het evenementenkantoor FOLKS.

De bedenker van de beroemde Red Bull-zeepkistenrace stootte bij zijn terugkeer in België op een jobavertentie bij FOLKS, het agentschap dat een jaar geleden is ontstaan uit de fusie van Dynamic Events en Seauton International. “Ik kende het agentschap niet, maar de job sprak mij aan omdat het een combinatie betrof van strategische marketing, communicatie, activatie en events. Kortom, alles waar ik in het grootste deel van mijn professionele carrière mee bezig ben geweest. Ook de uitgebreide en gevarieerde klantenportefeuille van FOLKS sprak me aan.”

Meteen een klik

John stuurde dus zijn cv naar FOLKS en tijdens de eerste ontmoeting was er ook meteen een klik met CEO Els Librecht. “We spraken vooral over de vele uitdagingen waarmee FOLKS werd geconfronteerd, maar ook over de ambities van het bureau. Naarmate het gesprek vorderde, raakte ik steeds enthousiaster over de marketinguitdagingen die er  voor FOLKS waren. Ik was zeer gemotiveerd om FOLKS mee op de kaart te zetten.”

Deuren openen

Nadat John eerst de tijd heeft genomen het agentschap, zijn werkwijze, zijn expertise, zijn klanten, en zijn veertig medewerkers te leren kennen, heeft hij zich gefocust op het vergroten van de naamsbekendheid van FOLKS. “Ik ben tot de conclusie gekomen dat het noodzakelijk was om op twee niveaus te handelen. Allereerst met unieke acquisitiecampagnes, door adverteerderservaringen te creëren die nog niet bestaan, maar die de deuren zullen openen naar sectoren waarin FOLKS momenteel niet werkt, en waarin we bijgevolg nog geen legitimiteit hebben. Een voorbeeld hiervan is de ‘9-11 Rally’, waarmee we de 75ste verjaardag van het merk, de 70ste verjaardag van de Porsche Club België en de 60ste verjaardag van de iconische 911 vieren. Dit project is uiterst belangrijk, omdat het FOLKS in staat moet stellen bekendheid te verwerven in de zeer gesloten luxesector.”

Knowhow tonen

Een tweede strategische as om het klantenportfolio uit te breiden is gebaseerd op een unieke aanpak via een Inbound Marketing-campagne. “We willen aan bepaalde adverteerders en al hun teams de mogelijkheid bieden om een ​​unieke ervaring te beleven, georganiseerd en gefinancierd door FOLKS, in een domein dat voor hen dierbaar is, ik denk bijvoorbeeld aan sport, ESG, kunst, mode of zelfs financiën. Dit zou ons de kans geven om al onze knowhow op dit gebied concreet aan hen te tonen.”

55 jaar cumulatieve ervaring

Met de 30 jaar ervaring in B2B, B2C-evenementen en communicatie van Dynamic Events en de 25 jaar expertise in zakenreizen van Seauton International heeft FOLKS heel wat troeven in huis. “Deze complementariteit en ruim 55 jaar cumulatieve ervaring zijn uniek in de kleine wereld van evenementenbureaus en dat maakt ons echt sterk. En dan is er uiteraard ook nog de ervaring van onze 40 medewerkers, waarvan de meesten ook al jarenlang trouw op post zijn. En dan is er ook nog de steun van de Uhoda Group, waartoe FOLKS behoort. De CEO, Stéphan Uhoda, staat achter ons en vertrouwt ons volledig. Dat is heel motiverend. Het is de ambitie van FOLKS om zeer dicht bij zijn medewerkers en klanten te staan. Vandaar ook onze baseline: “FOLKS, we've got your back!”, zo besluit John Jeanquart.

Meer van Folks :