Event Agencies

Oct 2, 2023, 13:35
Special Olympics – De Warmste Spelen Ooit zijn een feit

Special Olympics – De Warmste Spelen Ooit zijn een feit

30 mei 2023

Op 17 mei was het zover. Na een maandenlange voorbereiding verwelkomde Event Masters meer dan 3500 atleten in het AFAS Stadion te Mechelen voor de spetterende Openingsceremonie van de Nationale Spelen van de Special Olympics.

Het agentschap koos ervoor om de slogan "Warmste Special Olympics ooit" als rode draad doorheen de hele show te gebruiken. Daarom werd de line-up en keuze van entertainment gebaseerd op artiesten die altijd al hun publiek hebben weten te raken. Inclusiviteit in de show en tijdens het evenement was steeds een essentieel doel. Een grote thermometer gaf tijdens de show aan hoe warm het in het stadion was op dat moment en een knuffelcam werd geïnstalleerd voor heel wat leuke momenten tijdens de show. 13 000 toeschouwers in het stadion en de kijkers op Play Sports en VOO+ konden live de Openingsceremonie volgen.

Vanaf de deuren opengingen, werd het publiek warm gemaakt met beats van Radio Botanique en DJ Goosebeats, terwijl vliegende reporters Bart Cannaerts en Gaetan Bartosz interviews afnamen met atleten en publiek. Hosts van de avond waren Christophe Stienlet en Salima Belabbas die ook de 22 disciplines en hun atleten aankondigden.

Event Masters droeg het Mechels stadion letterlijk over aan de Special Olympics door de grootste tifo van België over het volledige plein te trekken. Ondertussen klonk ‘You’ll never walk alone’ door de boxen, overgaand in ‘Laat ons een bloem’ en ‘Dit is wat mijn mama zei’, gebracht door Günther Neefs en Metejoor. ‘Liefde voor Muziek’-fans herkenden zeker de chemie tussen beide artiesten.

Dansduo Fusion bracht een emotionele dans, die werd gevolgd door een verrassende flashmob die naadloos over ging in ‘Miss You’ van Jérémie Makiese. Na het binnendragen van de vlag door enkele atleten zette een 100-koppig Mechelse koor ‘Duizend Sterren’ in, samen met Paulien, waarbij ook nog eens 700 leerlingen van het 5de en 6de leerjaar het refrein meezongen. Kippenvel!

Vervolgens werd het stadion een waar danspodium voor toeschouwers en atleten terwijl Gustaph – onze succesvolle Eurovision-inzending van dit jaar – zijn tophit ‘Because of You’ bracht.

Dan was het tijd voor de aankomst van de vlam van de hoop en de officiële opening. Maarten Poels – gezicht van de Spelen en vlammendrager – bracht samen met Bashir Abdi de vlam binnen in het stadion na de Torch Run doorheen Mechelen.

Koen Wauters sloot de openingsceremonie spectaculair af met een primeur. Hij bracht er voor de allereerste keer het Special Olympics lied ‘Unified’, samen met Grace en enkele atleten die hen vervoegden op het podium. Een uniek moment en apotheose van een fenomenale Openingsceremonie.

De temperatuur in het stadion steeg tot een hoogtepunt en Event Masters is er alvast in geslaagd om een hartverwarmende openingsceremonie te organiseren voor de Warmste Spelen Ooit!

Foto’s: Jokko

Meer van Event Masters :