Event Agencies

Jul 29, 2021, 23:10
Butik Agency brengt Container Cup naar de studentensteden

Butik Agency brengt Container Cup naar de studentensteden

20 oktober 2020

De Container Cup was dé televisierelevatie van afgelopen voorjaar. Sportfiguren en andere bv’s legden telkens 7 individuele proeven af om te achterhalen wie van hen de meeste complete atleet was. Butik Agency trok in opdracht van Telenet met de beroemde vrachtwagen langs vijf studentensteden voor een activatiecampagne.

Voor deze studenteneditie van de Container Cup werkte Butik Agency nauw samen met de studentenverenigingen. “Tijdens een voortraject hebben we samen met hen de rekrutering van de deelnemers opgezet”, zo vertelt Nico Ruell van Butik Agency. “De studenten waren bijzonder enthousiast om zelf die Container Cup-ervaring van op televisie te beleven. Er waren duizenden inschrijvingen voor slechts 100 plaatsen. We hebben dus een selectie gemaakt op basis van hun motivatietekst.”

Livestream

De vrachtwagen met daarin de verschillende sporttoestellen trok langs vijf studentensteden: Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel en Louvain-La-Neuve. “Bij de eerste planning in juni hadden we twee scenario’s voorzien, afhankelijk van de situatie van de pandemie. We hadden een setup voorzien waarbij we publiek konden ontvangen, en waarbij de student buiten op een scherm live beelden van in de container konden zien. Een ander scenario was het aanbieden van een livestream, zodat de studenten hun collega’s van thuis konden volgen en aanmoedigen. Spijtig genoeg hebben de omstandigheden ons gedwongen om voor het tweede scenario te gaan.”

Priceless ervaring

Maar ondanks het feit dat een publieksevent niet mogelijk bleek, werd de actie toch een groot succes. “De resultaten waren overweldigend. Zowel qua enthousiasme van de deelnemers, - voor wie het toch wel een priceless ervaring was -, als voor wat betreft de sportieve resultaten. Er is zelfs een student die beter scoorde dan Mathieu Van der Poel, de winnaar van de televisieversie. En dan hebben ook nog eens duizenden studenten de livestreams bekeken. Bovendien heeft Telenet er nog een extra dimensie aan toegevoegd. We zijn in elke stad een tweede dag blijven staan, waarbij de medewerkers van Telenet uit die regio de kans kregen om de proeven af te leggen. Ook dit leverde bijzonder veel enthousiasme op en zorgde voor heel wat betrokkenheid bij de medewerkers, die momenteel vooral van thuis uit werken”, zo besluit Nico Ruell.

Meer van Butik Agency :