Event Agencies

Jan 17, 2021, 0:10
Bubbelpop, het coronaproof festival van Cocomo

Bubbelpop, het coronaproof festival van Cocomo

07 juli 2020

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat events, festivals en andere belevingsmomenten met grote groepen niet zullen kunnen doorgaan. De klassieke zomer vol unieke ervaringen valt daardoor voor velen in het water. Cocomo wil deze zomer belevingen en events met meerdere mensen toch kunnen laten doorgaan, zij het op een andere manier. 

Cocomo is daarvoor op zoek gegaan naar een unieke technologische oplossing en komt nu met een eerste I-Rex format (interconnected remote experience: http://www.irexproductions.be). Dankzij een exclusieve partnership met Luminex is men in staat om een volledige special-effect show (niveau popconcert) vanuit 1 centrale set-up live én synchroon te delen over het internet met wel zeker 30 andere locaties. Voordien was enkel het meesturen van beeld en geluid mogelijk. 

Eerste format Bubbelpop. 

In Bokrijk vond afgelopen week een testcase plaats van wat zo’n beleving zou kunnen inhouden. Op Bubbelpop worden live concerten en shows uitgezonden die plaatsvinden op één centraal hoofdpodium. Deze liveshow wordt live gestreamd naar meerdere beeld-, licht-, en geluidsopstellingen op andere locaties waar mensen in hun bubbel kunnen samenkomen, denk bijvoorbeeld aan tuinen, parken, of dorpspleinen. 

Dit gevoel wordt versterkt via robotcamera’s in elke bubbel, die de sfeer van op elke locatie delen met alle andere locaties. Zo wordt de sfeer van samenhorigheid die bij festivals hoort nagebootst en is er veel ruimte voor interactie. 

Bubbelpop is het eerste format en wordt vanaf deze maand vermarkt naar steden, bedrijven en de muziek/eventsector. Denk daarbij aan een stadsfestival waar alle deelgemeente een bubbel vormen, het connecteren van bedrijfssites of een uniek vip-concert van je favoriete band in eigen tuin. 

Corona-proof

Dit format is volledig in lijn met de coronarichtlijnen voor de event sector, en krijgt groen licht bij de vragenlijst van het COVID event risk model van de Vlaamse Overheid. Het is een concept dat bijvoorbeeld perfect buiten kan plaatsvinden, houdt rekening met de maximumcapaciteit door de belevingen op te splitsen en kan lokaal worden georganiseerd.

Daarnaast krijgt iedereen die deelneemt aan het festival krijgt een speciaal bubbelpop mondmasker en alcoholgel in een bubbelpop Safety Box om het virus geen kans te geven. Ook zijn er buttons om op te spelden en flyers te vinden in het pakket, zo wordt elke festivalganger eraan herinnerd om binnen hun bubbel te blijven en de regels te respecteren.

Toekomstperspectief

Maar Cocomo ziet nog veel meer mogelijkheden voor deze technologie. Er wordt gewerkt aan andere formats voor de eventsector zoals remote congressen, remote productlanceringen en daarnaast liggen de eerste creatieve formats voor televisie ook op tafel. 

Meer van Cocomo :