Event Agencies

Apr 23, 2019, 20:15
The  Fungroup lanceert spectaculaire nieuwe attractie

The Fungroup lanceert spectaculaire nieuwe attractie

07 september 2018

Op 7 september lanceerde The Fungroup zijn nieuwste attractie ‘Sky-Bikes’. Deze spectaculaire installatie laat vier fietsers tegen elkaar fietsen, terwijl ze door een kraan naar een hoogte van zo’n 50 meter worden gehesen. Tweevoudig wereldkampioen veldrijden Niels Albert en racepiloot Bert Longin mochten als eersten de Sky-Bikes uit proberen.

Creativiteit is altijd een belangrijke troef geweest van The Fungroup, dat volgend jaar zijn dertigste verjaardag viert.

“Wij hebben een traditie om regelmatig uit te pakken met nieuwe, spectaculaire attracties”, zo vertelt CEO Stefan Kerkhofs. “De voorbije jaren was dat echter wat minder, omdat we heel druk in de weer waren met onze activiteiten in het buitenland, onder andere door het succes van Dinner in the Sky. Maar met deze Sky-Bikes pikken we de draad weer op.”

Met de Sky-Bikes lanceert The Fungroup weer een topattractie op maat van de adrenalineliefhebbers. Vier deelnemers worden vastgemaakt in een harnas en kruipen vervolgens op een fiets, die ook aan de installatie bevestigd is. Daarna kan de wedstrijd beginnen. De fietsers beginnen te trappen, en naargelang hun trapritme, zal hun fiets geleidelijk aan de lucht in gaan. Tijdens de race wordt de hele constructie ook nog eens omhoog gehesen, zodat de deelnemers uiteindelijk een hoogte van zo’n 50 meter bereiken.

Veiligheid is natuurlijk prioriteit nummer één voor The Fungroup. Voor de Sky-Bikes werd dan ook een ingenieus bevestigingssysteem ontwikkeld waarbij zowel de fiets als de deelnemer in 100% veiligheid naar boven kunnen. De twee peters van de nieuwe attractie, Niels Albert en Bert Longin, spraken alvast van een geslaagde eerste race. In de toekomst zullen de Sky-Bikes kunnen worden ingezet bij de meest uiteenlopende evenementen. De combinatie van het spectaculaire en het competitieve aspect zorgt ervoor dat de doelgroep zeer breed is. Bovendien is Sky-Bikes niet enkel toegankelijk voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 12 jaar.

www.fungroup.be